Erityinen esikoinen!

Ajattelin pitkästä aikaa kirjoittaa meidän erityisestä esikoisesta. Josefiinan 4v synttärit lähestyy hurjaa vauhtia, jotenkin vaikeeta ymmärtää mihin tämä aika oikein kuluu. Onko siitä oikeasti jo melkein neljä vuotta kun mun vauva synty!


Josefiinan taidoissa on tapahtunut viimeisen vuoden aikana todella paljon kehitystä. Josefiina on alkanut muodostamaan kahden sanan yhdistelmiä. Hän on oppinut uusia sanoja ja ymmärtää entistä enemmän. Meillä tytöt on hyvin samalla tasolla puheen suhteen, Vanessa on ehkä hieman taitavampi jo.

Josefiina on alkanut laittaa asioissa enemmän vastaan. Välillä päiväkotiaamuina hän ei haluaisi nousta sängystä klo 7 jälkeen. Tänäänkin jouduin kantamaan hänet olohuoneeseen pukemaan päivävaatteita, sillä tyttö vain kiukutteli sängyssään.


Tyttö on äärimmäisen tarkka monien asioiden suhteen. Hyvä esimerkki eiliseltä illalta: Josefiina halusi leivän jälkeen vielä viilin. Kaksi samanmakuista viiliä, joissa oli erilaiset pakkaukset. Oli ehdottomasti pakko saada se tietty, koska muuten hänellä meni hermo.
Josefiina rakastaa lukea kirjoja. Iltaisin hänelle luetaan satu, koska muuten hän ei halua nukkumaan. 

Tyttö haluaisi jokaisena aamuna valita itse vaatteet jotka puettaisiin yhdessä. 

Hän tykkää leikkiä junaradalla, kasata palikkatorneja, sekä rakentaa duploilla.
Hän tykkää fröbelin palikoista ja lastenohjelmista.

Josefiina on yleensä kärsivällinen ja jaksaa odottaa hetken, jos jokin asia ei tapahdu heti.


Yksi hänen lempiruoka on pottumuusi, jonka kanssa uppoaa mikä tahansa.
Hän rakastaa kaikenkarvaisia olentoja, kuten mummin koiraa!

Tiedän ettei sais vertailla lapsia, varsinkaan Josefiinaa ikätovereihinsa. Mutta silti välillä teen sitä. Tuntuu ihan helvetin pahalta jos joku tulee pätemään, että "kyllä neljävuotiaan kuuluu osaa sitä tätä ja tota". No entäs kun ei osaa? Taustalla on aina jokin syy, jos lapsi ei osaa asioita joita samanikäiset lapset osaavat. Pääasia kuitenkin on, että lapsi oppii ja kehittyy omaan tahtiinsa. Jokaisesta uudesta opitusta asiasta ollaan iloisia!


Meillä on lähiaikoina ollut erilaisia tutkimuksia tytön kehitykseen liittyen. Vielä olisi tiedossa muutamat käynnit, jonka jälkeen tehdään jatkosuunnitelmia taas enemmän. Hiljattain myös täytettiin hakemus, että tyttö saisi Kelan maksamaa puheterapiaa 30krt/vuosi. Päätöstä odotellessa!


Tämmönen sekametelipostaus meidän esikoisesta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...