Meillä on kerrottavana salaisuus!

*Yhteistyössä Kiehto


En tiedä moniko heitti arvauksia ilmoille heti otsikon luettuaan? Ihan näin rehellisesti sanottuna tiedän tämän asian jakavan mielipiteitä. Osa läheisistä tulee olemaan sitä mieltä, että tää koko paketti menee liian hankalaksi. Tottakai se on pienten kanssa aina välillä haasteellista, mutta asioilla on tapana järjestyä. Itse en halua stressata ja pelätä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluan elää päivän kerrallaan, elää hetkessä ja murehtia sitten jos siihen on tarvetta.

Ollaan viimeaikoina pohdittu monelta eri kantilta, että kuinka mennään eteenpäin. Hetken aikaa oli tarkoitus, että menisin syksyllä tai viimeistään tammikuussa opiskelemaan/töihin. Kuitenkin pohdimme myös toista vaihtoehtoa, entä jos meille tulisi vielä yksi pieni vauva tähän väliin? Oikeastaan pohdittiin sitä aika pitkään ja aina tietyin väliajoin palattiin keskustelemaan aiheesta.

Josefiina on erityislapsi ja hän tulee tällä hetkellä monilta osa-alueilta jopa Vanessaa jäljessä. Hänen kanssaan on omia haasteita, mutta pääosin arjessa hän on kuitenkin tietyllä tapaa helppo ja rauhallinen. Vanessa on vastakohta, sillä hänellä on vahva tahto ja vauhtia riittää. Kuitenkin esimerkiksi siirtymätilanteet paikasta A, paikkaan B sujuu Vanessan kanssa hienosti ilman rattaita. Hän jaksaa yleensä kävellä reippaasti, mutta pidemmillä matkoilla oon antanut hänen myös istua rattaissa (välillä muutenkin). Pointti oli siis, että tällä hetkellä pärjättäisiin varmasti hienosti ilman tuplarattaita normaalissa arjessa.

14.5 olin malttamattomalla tuulella. Kun T oli iltavuorossa lähdin tyttöjen kanssa käymään lähellä olevan cittarin apteekissa. Haluaako joku arvata mitä sieltä tarttui mukaan?
Kotiin päästyä menin suoraan vessaan ja hetkeä myöhemmin tuli näkyville yksi tumma viiva, jonka kaverina oli haalea toinen viiva. Positiivinen raskaustesti. Hymyilin, enkä laittanut työpaikalla olevalle miehelle viestiä, koska halusin nähdä hänen reaktion kuullessaan uutisen. Loppupäivän olin loistavalla tuulella ja illalla, kun lapset olivat menneet nukkumaan paljastin yllätyksen miehelle. Testin nähdessään reaktio oli hyvin hiljainen mutta leveä hymy, josta seurasi pitkä hali.

Itselläni ei ollut minkäänlaisia oireita joista olisin voinut päätellä, että nyt on tärpännyt. Halusin vaan mahdollisimman äkkiä tietää onko meille tulossa perheenlisäystä, sillä mahdollisuus oli olemassa. Paria päivää myöhemmin tuntui iskevän aivan järkyttävä väsymys ja olisin voinut nukkua vuorokauden putkeen. Lisäksi jo heti rv 5 kohdalla alkoi lievät alaselkäkivut ja hieman etova olo.


Nyt on viikkoja jo enemmän kasassa, ensimmäinen neuvola on takanapäin ja itseasiassa kävin myös jo 15.6 ensimmäisessä ultrassa. Tutkailin netistä pääkaupunkiseudun vaihtoehtoja ja monessa paikassa hintataso on melko korkea. Löysin Kiehto äitiyspalvelut melko äkkiä googlen kautta ja otin meilitse yhteyttä löytyisikö kiinnostusta yhteistyöhön kanssani. Vastauksen sain ripeästi, sekä ajanvaraus sujui meilitsi mutkattomasti. Netissä on myös mahdollisuus varata aika ja voi kätevästi valita sopivan päivä ajanvarausohjelman kautta.

Kiehdon vastaanotto sijaitsee Helsingissä, Kuninkaantammen alueella. Etukäteen en ollenkaan tiennyt alueesta mitään ja löysin perille googlemapsin avulla. Olen itse todella surkea suunnistamaan, joten ilman älypuhelinta olisin varmasti joutunut tilaamaan taksin löytääkseni vieraaseen paikkaan. Joukkoliikenteellä pääsi kuitenkin hyvin perille, eikä kävelymatkaa ollut paljoa. Helppo sijainti on aina iso plussa!

Saavuin perille puolisen tuntia etuajassa ja positiivisena yllärinä pääsin ultrattavaksi melkein heti, sillä paikalla ei ollut muita. Oon oikeesti aina ihan liian ajoissa jos menen johonkin uuteen paikkaan! Hieman jännittynein fiiliksin odotin pienen hetken, jonka jälkeen itse pääsin myös näkemään ruudulta pikkuruisen sikiön. Pieni viikkoja vastaava ja vahva syke! Ihan paras fiilis kun näkee ja kuulee, että kaikki on kuten pitää.


Paikkana Kiehto on pieni ja itselleni tuli jotenkin hieman kotoisakin olo. Suklaata huomasin pöydällä kipossa ja teetä olisi myös saanut halutessa. Paikanpäältä löytyi myös jonkin verran myynnissä olevia raskaus- ja vauva-ajan tuotteita, joita vähän kurkin sivusilmällä samalla kun juteltiin kätilön kanssa raskaudesta.

Kiehdossa ei tullut ollenkaan samanlainen fiilis kuin lääkärissä tai neuvolassa. Lämmin mukava vastaanotto, eikä ollenkaan semmoista liukuhihnameininkiä. Voisin siis suositella paikkaa muille myös, eikä ultran hintakaa ole kuin 75€.


Tänään kävimme T:n kanssa aamusella kurkkimassa vauva numero kolmosta, jolla kaikki kuten pitää. Nyt toivotaan, että raskaus sujuu hyvin, ilman ongelmia. Meidän perhe kasvaa yhdellä tammikuussa, laskettu aika on 20.1. Tämä on meidän perheelle se oikea reitti kulkea ja toivottavasti läheiset osaavat olla onnellisia meidän puolesta. 

6 kommenttia:

 1. Aivan ihania uutisia! <3 Tsemppiä teille ja ihanaa, turvallista raskausaikaa sinulle! Aivan varmasti pärjäilette ja kyllähän sitä opiskella myöhemminkin kerkeää, nuorihan vasta olet. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea paljon! Lapsi on aina iloinen uutinen ❤️

  VastaaPoista
 3. Onnea tuhannesti! Onko läheisillä joku syy olla olematta iloisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että osittain pelko, siitä kuinka pärjätään tai jotakin muuta. Mutta varmaksi en tiedä :)
   Kiitos!

   Poista
 4. Paljon Onnea ja ihanaa odotusaikaa!!

  VastaaPoista

Polikliininen synnytys

Haluaisin kokea polikliinisen synnytyksen tällä kerralla. Viimeksi se oli myös kirjattuna toiveisiini, mutta tuolloin pojan painon vuoksi jo...