Päiväreissu Korkeasaareen!

*Yhteistyössä Korkeasaaren eläintarha

Meidän perheen yhteinen kesäloma tuli, oli ja meni. Kävimme loman aikana esimerkiksi Tukholmassa, Linnanmäellä sekä Korkeasaaressa kurkkimassa eläimiä.
Ajoitimme reissun hieman tuuliselle, mutta aurinkoiselle päivälle. Huhun mukaan helteillä eläimet pelkästään makaa paikoillaan, joten jos haluaa nähdä tiikereiden ja karhujen liikkuvan hieman viileämpi sää taitaa olla parempi.

Lähdimme aamulla ajoissa kohti Helsinkiä ja hyppäsimme keskustasta metrolla kohti Kalasatamaa. Meillä oli hyvin aikaa kävellä vähän yli kilometrin matka Mustikkamaan portille. Pelkästään kävelymatkan varrella oleva silta on kiva nähdä, mikäli paikka on kokonaisuutena uusi.
Muuta tietoa korkeasaareen saapumisesta löydät klikkaamalla TÄSTÄ!


Vuohipiha on avoinna päivittäin klo 11-12 ja 14-15. Sateella Vuohipiha suljetaan, sillä vuohet eivät pidä sateesta ja vetäytyvät sisätiloihin ja suojaan. Vuohipihan vuohet ovat kesyjä, joten niitä saa rapsuttaa, jos se eläimille sopii. Vuohipihalle ei voi ottaa rattaita, mutta rattaat voi jättää tarhan ulkopuolelle, näköetäisyydelle. 

Kengurukujalla pääsee ihmettelemään miltä kengurutarhan sisäpuolella näyttää. Kengurutarha on avoinna joka päivä klo 12-14, säävarauksella sekin. Rattaat voi ja kannattaakin ottaa kujalle mukaan, sillä lähtö- ja paluupaikka ovat aika kaukana toisistaan.


Eläintarhan alueella on kaksi ravintolaa. Ravintola Pukissa on tarjolla buffet ja Ravintola Karhussa mm. lohikeittoa, lihapullia ja salaattia. Lisäksi Mustikkamaan lipunmyynnin vieressä olevassa Bistro Bronissa tarjoillaan herkullista pizzaa ja salaatteja.

Lisäksi saarella on kesäisin avoinna useita kioskeja ja kahviloita. Omien eväiden kanssa on kuitenkin helppoa retkeillä ja meillä oli tällä kerralla omat eväät mukana. Välillä vähän pelotti, että hyökkäävätkö lokit nappaamaan lasten kädestä eväät. Korkeasaaressa on myös eväidensyönnille varattu paikka sisätiloissa, mutta eihän me maltettu jäädä paikoilleen syömään. Kuvaa ottaessani Josefiina kyllästyi odottamaan ja syötiin eväitä sitten samalla kuin liikuttiin eteenpäin.


Meidän tytöt muuttuivat eläimiä katsellessaan itse myös hieman apinoiksi (vitsivitsinä). Alkuun Vanessa oli sitä mieltä, että kaikki ovat pelottavia ja olisi istunut vain rattaissa. Lopulta hän olisi halunnut tiikerin kanssa uimaan! Josefiina ei jaksanut kauaa katsella yhtä eläintä, kun piti juosta jo jonkun uuden eläimen luokse. Kuitenkin meillä oli mukava päivä pienestä kiukuttelusta huolimatta.


Karhulinnalle on valmistunut kaksi uutta leikkipaikkaa: kiipeilytelineet ja vesileikit. Pienille luonnontutkijoille on Suomen luonnosta kertovalla alueella lisäksi paljasjalkapolku, pitkospuut ja suurennuslasit ja saaren keskeltä löytyy edelleen tuttu leikkipaikka.

Kotiinlähtiessä päätettiin matkustaa vesibussilla, jotta lapset saavat uuden kokemuksen. Omasta mielestä vesibussilla matkustaminen rattaiden kanssa ei ollut hirmuisen kätevää. Jätettiin rattaat pois näköpiiristä ja mentiin istumaan, onneksi oli melko hiljaista. Matkavaihtoehtona toki olisi ollut myös matkustaa bussilla suoraan keskustaan, mutta matkapahoinvoivien lasten kanssa välttelen bussilla matkustamista.


Vesibussia odotellessamme kävimme ostamassa viereisestä matkamuistomyymälästä molemmille lapsille pienet muistot retkipäivästä. Ollaan vähän pohdittu jos syksyllä tehtäisiin vielä uusi reissu korkeasaareen, koska onhan monenlaisia eläimiä kiva katsella.


Ainiin, jos olet lintukammoinen niin kannattaa miettiä uskaltaako mennä Korkeasaareen. Itse panikoin valkoposkihanhien takia ja yritin vältellä niitä kiertäen mahdollisimman kaukaa. Niitä oli paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Polikliininen synnytys

Haluaisin kokea polikliinisen synnytyksen tällä kerralla. Viimeksi se oli myös kirjattuna toiveisiini, mutta tuolloin pojan painon vuoksi jo...