Helppo välipalavinkki!

Monesti välipalalla tulee syötyä jotakin hyvin samanlaista kuin aamupalalla. Leipää, rahkaa, mysliä, hedelmää tai muroja. Rehellisesti sanottuna, itselläni alkaa tulemaan aina välillä nämä ainaiset helpot ja nopeat vaihtoehdot ulos jo korvistakin. Välillä siis pitää tehdä erilaisia välipaloja tai tehdä iltapalaksi "punaista puuroa", kuten meidän Vanessa sanoo.


Viimeisen kahden viikon aikana on tullut tehtyä pariin kertaan mansikoista ja kerran mustikoista vispipuuroa. Yhdestä kattilallisesta riittää helposti iltapalaksi ja seuraavan päivän välipalaksi. Lisäksi pakkasesta saa kätevästi loput viimevuotisista marjoista käytettyä pois.
Itse sain idean kokeilla, että kelpaisiko meidän pienelle neidille tämän keinon avulla marjatkin. Vanessa ei syö marjoja lähes ollenkaan, ellei niitä ole jemmattuna ruuan sekaan. Aikaisemmin meillä Josefiina söi paljon maustamatonta jugua ja pakastimesta marjoja, mutta hän ilmeisesti kyllästyi niihin eikä enään halunnut syödä.

Vispipuuro on toiminut meillä hyvin ja maistuu koko perheelle, joten ajattelin jakaa teille tämän ohjeen. Meillä tämä on tehty jääkaappiin useita tunteja ennen kuin on syöty, sillä kylmänä ihan parasta!
Ensiksi kuumennat yhden litran vettä kattilassa, johon lisäät 1,5dl mannaryynejä. Muista sekotella samaan aikaan, kuten normaalia mannapuuroakin tehdessä. Samaan aikaan heität sekaan oman maun mukaan sokeria, meillä käytetään n 0,5dl, joka tuo vähän makeutta mutta ei liikaa.


Tarvitset mansikoita about 5dl. 
Mittasuhteet voi vähän vaihdella ja itse en edes jaksa mitata paljonko mansikkaa on seassa. Heität mansikat puuron joukkoon ja annat olla miedolla lämmöllä 10min ajan, samalla sekoitellen.
Seuraavaksi nostat kattilan sivuun jäähtymään. Nopeuttaaksesi jäähtymistä voit laittaa kattilan kylmävesihauteeseen tai talvella parvekkeelle. Kun puuro on jäähtynyt kaivat kaapista sähkövatkaimen ja vatkaat kuohkeaksi. Valmista! 


Valmiin vispipuuron voi nauttia sellaisenaan, lisätä joukkoon vaahdotettua vaniljakastiketta, maitoa tai koristella vaikkapa marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kolme alle kouluikäistä lasta, joilla on omat huoneet

Osa seuraajista on selkeästi pohtinut ja miettinyt, että miksi meidän lapsilla on kaikilla omat huoneet? Voin kertoa, että tähän asiaan on u...