Lyhyt tutkimus vei lapsen sairaalaan... Viikko jo mennyt.

Osa teistä lukijoista seuraakin mua instan puolella ja tietää, että meidän 5v tyyppi on nyt ollut viikon ajan sairaalassa osastolla. 


Tämä kaikki liittyy yhteen lähes 3v sitten todetun kromosomipoikkeavuuden kanssa. Hänellä on nyt hieman vaikeahoitoisempi epilepsia mitä alunperin liuulimme.


Kirjoittelinkin teille alkuvuodesta että tytölle puhkesi epilepsia. Tilanne pysyi alkuun lääkkeillä hyvin hallinnassa, mutta nyt hiljattain lääkkeet eivät yhtäkkiä auttaneetkaan. Ensin yksi kohtaus, sitten toinen ja hetken päästä monena yönä useampia epilepsiakohtauksia. Soittelin useampaan kertaan lasta hoitavalle sairaanhoitajalle, sekä neurologin kanssa juttelin myös. Lääkeannosta nostettiin ja rinnalle saatiin toinen lääke, niillä ei kuitenkaan ollut vaikutusta ja lopulta saimme kiireellisesti ajan noin neljän tunnin mittaiseen EEG-tutkimukseen.


Tutkimuspäivä tuli ja järjestimme niin, että äitini meni tytön kanssa sinne. Myöhemmin puhelimeni soi ja ensimmäiset sanat olivat, että lapsi otettiin osastolle. Hän oli saanut epilepsiakohtauksen tutkimuksen aikana, jonka takia jäi seurantaan huoneeseen jossa videovalvonta. Alunperin lääkäri puhui yhdestä yöstä jonka jälkeen katsoi, että tilanne on hieman pahempi mitä olivat kuvitelleet.

Päivät kuluivat, lääkeannoksia nostettiin ja lisäksi kolmaskin lääke jota harvemmin lapsille edes annetaan... Vain lääkärin vahvan harkinnan jälkeen. Lääkkeistä ei kuitenkaan huomattavaa apua ole ollut ja lääkäritkään ei vaikuta oikein tietävän, että mikä auttaisi vai auttaako mikään? Joillakin kun ei lääkkeistä huolimatta kohtauksia saa pysymään poissa.


Eilen hän pääsi muutaman tunnin kotilomalle ja ulkoilla myös onneksi on saanut, ettei koko ajan ole tarvinnut osastolla olla.


Kukaan ei tiedä miten asiat menee eteenpäin ja mitä tuleva tuo tullessaan.. Päivä kerrallaan ja toivotaan, että tytön olo helpottaisi vielä!

2 kommenttia:

  1. Minulla tuli kanssa kahden viikon reissu vain mahakivun takia niin sain sit siinä epilepsiakohtauksia.

    VastaaPoista
  2. Toivottavaati kaikki selviää pian ! Paljon tsemppejä täältä

    VastaaPoista

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...