Somekohu jos toinenkin? Vuoden luetuimmat postaukset!

Taas yksi vuosi kului hirveällä vauhdilla ja nyt eletäänkin vuoden viimeistä päivää. Tämä vuosi on ollut blogin kannalta merkittävä, sillä kävijämäärät ovat kasvaneet huimasti. Vaikka postaustahtini on ollut välillä hyvinkin hidas, niin meidän elämää on saanut seurata myös instagramin puolella.
Tälläkin hetkellä ollaan 2vk pyöritetty sairastupaa, mutta tämän postauksen halusin sairastelujen keskellä kuitenkin ehdottomasti tänään julkaista! Kurkataan mitkä ovat olleet tämän vuoden suosituimpia postauksiani:


1. Tämä tuli itselleni yllätyksenä, että luetuimmaksi pompsahti vasta hiljattain julkaistu postaukseni, jossa kerroin somen vaikutuksesta meidän 4v tytön juhliin! Postaus keräsi ensimmäisen päivän aikana jo monen monta tuhatta lukijaa. 

2. Toiseksi luetuin postaus on: alkusyksystä paljon huomiota kerännyt teksti, jossa pohdiskelin kenen kuuluisi siivota lapsen sotkut ravintolassa? Onko se vanhempien vai siivoojien tehtävä.


3. Kesällä esikoisen epilepsia pahentui ja lapsi joutui yllättäen osastolle pidemmäksi ajaksi. Postauksen löydät tästä! 

4. Vammaistukihan on extrarahaa, oli vuoden neljänneksi luetuin. Eihän se sitä tosiaankaan ole. Jos et ole vielä kurkannut postausta, niin klikkaa tästä! 

5. Kirje erityislapselleni
Postausta jaettiin muiden ihmisten toimesta somessa monessakin paikassa ja sain hyvin paljon ihania viestejä ihmisiltä. Itse kirjoitin postausta kyynelsilmin ja suoraan sydämestä. 

Tulevalle vuodelle en lupaa mitään, mutta yritän postailla useammin ja pitää sisällön mielenkiintoisena. 
Kiitos jokaiselle lukijalle ja ihanaa uutta vuotta 2020! Juhlikaa maltilla ja rakastakaa täysillä. 


1 kommentti:

  1. Onko lapsellanne mitään erikoisdieettiä lääkehoidon lisäksi. Ketogeenistä diettiä käytetään joskus vaikeahoitoisessa epilepsiassa lapsipotilailla.

    Ketogeeninen dieettihoito lasten epilepsian hoidossa
    Näytönastekatsaus | Julkaistu: 09.04.2013 Tulosta
    Näytön aste: B
    Ketogeeninen dieetti ilmeisesti vähentää kohtauksia lasten epilepsian hoidossa.
    Cochrane-katsaukseen 1 vuodelta 2012 haettiin kaikki tutkimukset, jotka käsittelivät ketogeenista dieettiä tai siihen verrattavia ruokavalioita epilepsian hoidossa, seuraavista tietokannoista: the Cochrane Epilepsy Group's Specialised Register (June 2011), the Cochrane central register of controlled trials (CENTRAL 2011, Issue 2 of 4), Medline (1948 to May week 4, 2011) ja EMBASE (1980 to March 2003).

    Satunnaistettuja, kontrolloituja tutkimuksia löytyi neljä, joista oli viisi julkaisua (Kossoff 2007, Bergqvist 2005, Seo 2007, Neal 2008 ja Neal 2009). Yksi tutkimuksista selvitti modifioidun Atkinsin dieetin tehoa (23 lasta, satunnaistettu saamaan joko 10 tai 20 grammaa hiilihydraatteja vuorokaudessa, crossover 3 kuukauden kuluttua, kokonaiskesto 6 kuukautta). Yhdessä tutkimuksessa selvitettiin ketogeenisen dieetin aloitusnopeuden vaikutusta oireisiin (1–14-vuotiasta lasta, n = 48, satunnaistettiin aloittamaan ketogeeninen dieetti joko paastolla tai hitaalla ketoosin tuotolla). Yhdessä tutkimuksessa selvitettiin heti tai kolmen kuukauden kuluttua aloitetun ketogeenisen dieetin vaikutusta (2–16-vuotiasta lasta, n = 145, satunnaistettiin aloittamaan ketogeeninen dieetti heti tai vasta 3 kuukauden kuluttua epilepsialääkityksen pysyessä samana). Tähän tutkimukseen osallistuneet lapset satunnaistettiin myös saamaan joko klassista ketogeenista dieettiä tai MCT-dieettiä (medium chain triglyceride), josta tehtiin erillinen julkaisu. Yhdessä tutkimuksessa verrattiin ketogeenisten dieettien 3:1 ja 4:1 vaikutusten eroa (76 korealaista lasta satunnaistettiin jompaankumpaan ryhmään, kesto 6 kuukautta).

    Vaikka tutkimukset olivat heterogeenisia, kaikilla dieeteillä vähintään 38 % lapsista saavutti 50 % kohtausvähenemän 3 kuukauden aikana riippumatta epilepsia- ja kohtaustyypistä. Tutkimuksiin kuuluneista 292 lapsesta dieetin keskeytti 89 lasta seuraavista syistä: pääasiassa gastrointestinaalisia häiriöitä (22), hoidon tehottomuus ja psykosiaaliset ongelmat (57), 10 tapauksessa syytä ei ilmoitettu.

    Tutkimuksen laatu: tasokas
    Sovellettavuus suomalaiseen väestöön: hyvä
    Kommentti: Heterogeenisia vaikeahoitoisia epilepsiaoireyhtymiä ja toisistaan hieman poikkeavia interventioita, mutta kaikkien vaste samaa suuruusluokkaa.

    Tämä teksti on linkitetty seuraaviin artikkeleihin:

    Epilepsiat ja kuumekouristukset (lapset) 1
    Epilepsiat (aikuiset) 1
    Kirjallisuutta
    Levy RG, Cooper PN, Giri P. Ketogenic diet and other dietary treatments for epilepsy. Cochrane Database Syst Rev 2012;(3):CD001903 PubMed
    Artikkelin tunnus: nak07966
    © 2019 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim
    Käypä hoito -suositus
    Epilepsiat (aikuiset)
    Epilepsiat ja kuumekouristukset (lapset)
    Jaa

    Anna palautetta
    Linkkien värikoodit
    Vastuun rajaus
    Käypä hoito -suositukset ja Vältä viisaasti -suositukset ovat asiantuntijoiden laatimia yhteenvetoja yksittäisten sairauksien diagnostiikan ja hoidon vaikuttavuudesta. Ne eivät korvaa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen omaa arviota yksittäisen potilaan parhaasta mahdollisesta diagnostiikasta, hoidosta ja kuntoutuksesta hoitopäätöksiä tehtäessä.

    ANNA PALAUTETTA
    KÄYTTÖOIKEUDET
    UUDELLEENJULKAISU
    VIITTAAMINEN
    KÄYTTÖOHJEET
    OHJEVIDEOT
    TIETOSUOJASELOSTEET
    YHTEYSTIEDOT

    © 2019 Suomalainen Lääkäriseura Duodecim

    Käytämme evästeitä, jotta pystymme tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen sivustollamme. Jatkamalla sivustollemme hyväksyt evästeiden käytön.
    Ok

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...