Koronavirus saapui myös Suomeen. Kuollaanko kaikki?

Paljon pelätty ja paljon uutisoitu koronavirus on nyt todistetusti täällä Suomessa myös. Onko aihetta paniikkiin ja pitääkö jäädä neljän seinän sisälle välttyäkseen kuolemalta?

Kuva viime kesältä. Onneksi suomessa on hyvä sairaanhoito, tilanteessa kun tilanteessa. 

Virus on levinnyt ripeästi paikasta toiseen
Koronavirus lähti leviämään loppuvuodesta Kiinan Wuhanin miljoonakaupungista. Nyt virusta on löydetty jo monesta eri paikasta, kuten Malesiasta, Australiasta, Japanista, Singaporesta, Nepalista, Vietnamista, Thaimaasta, Kanadasta, Yhdysvalloista, Ranskasta, Saksasta ja eilen keskiviikkoiltana myös täältä suomesta. Virus on levinnyt hurjaa vauhtia ja tartunnan saaneita on tuhansia. Onko tämä kuitenkaan niin tappava tauti? Virus on vienyt maailmalla monien ihmisten hengen, mutta kyllähän ihmisiä kuolee influenssankin vuosittain. 

Paniikki ei hyödytä mitenkään
Paniikkia ei kannata lietsoa ympäriinsä. Toki jokainen varmasti ajattelee päässä, että mitä jos saa kyseisen viruksen? Kyllähän vuosittain monet pelkäävät influenssaakin tai aina tiettyyn vuodenaikaan laajalti vellovaa vatsatautia. Aina voi saada jonkun pöpön jostain suunnasta, mutta pelon takia ei kannata jättää elämää elämättä. Jos pelkäät sairastuvasi johonkin niin mulla on ilmainen vinkki just sulle: Muuta metsän keskelle, kasvata itse kaikki ruokasi ja älä ikinä vaan näe yhtään ihmistä. Kerro sit pysyitkö terveenä vai tulitko mielisairaaksi?


Mitä ajatuksia koronavirus herättää? Ei anneta pelolle valtaa, eihän? Eteenpäin vaan, niin kun mummo lumessa. Muistakaahan hyvä käsihygienia! 

4 kommenttia:

 1. Ei panikoida tarvitse, mutta joillekin vaikkapa se vatsatauti on vaaralllisempi kuin toisille. Eletään vaan, mutta jos ollaan sairaana, niin jos elettäis kotosalla eikä mentäisi julkisille paikoille / kouluun / päiväkotiin. Ei tarvitsisi niiden ei-perusterveidenkään panikoida ehkä niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan!Vapaus liikkua vaan myös vastuu sekä itsestä että toisista sen verran, että hoitaa itsensä kotona kuntoon ja välttää siten myös levittä- mästä bakteeria kuin bakteeria. Ei tarvitse olla 'tappavaks' luokiteltu edes kun se VOI OLLA SITÄ, JOS KÄYTTÄÄ ELINSIIRTOPOTILAILLE MÄÄRÄTTYÄ LÄÄKETTÄ TAI MUUTEN KOVIN HEIKKOKUNTOISET, JOILLA OMA VASTE ON JOPA EHKÄ OLEMATON. HEIDÄT SE TAPPAA VAIKKA. Haluaisitko olla syypää? Jos samanlainen vastuuton kulkija, itsensä 'korvaamattomaksi' kokenut, joka ei 'ikinä ole poissa töistä', sairaanakaan tartuttaen heikommat? Hyvä käsihygieniakaan EI RIITÄ, jos pöpöt tunkevat ilman halki suoraan hengitysteihin. Ei enää ole yksin kyse astmaatikoista ja ilman saasteis- ta, kuten pölyt ja myrkyt. Myös tappavien tautien itiöt vastaavat niitä. Mitäpä, jos yhdessä ottaisimme vastuun tämän asian kautta muistakin? KOHTI TERVEEMPÄÄ HUOMISTA.

   Poista
  2. Oikeassa olette! Kipeenä kaikkien pitäisi pysyä kotona,poislukien lääkärikäynnit. Meillä ainakin :)

   Poista
 2. Lapsellani ollut koronaviirus.4 kertaa elvytettiin ja 3 viikkoo oltiin tehohoidossa.Ei todella ole mikään influenssaan verrattavissa.

  VastaaPoista

Polikliininen synnytys

Haluaisin kokea polikliinisen synnytyksen tällä kerralla. Viimeksi se oli myös kirjattuna toiveisiini, mutta tuolloin pojan painon vuoksi jo...