Loppusiivouksen laiminlyönti muuton yhteydessä voi tulla kalliiksi

Loppusiivous on aina yksi iso työmaa. Uuni, uunin pellit, jääkaappi, pakastin, ikkunat, lattiat, lattiakaivo, wc-pönttö.. Lista on pitkä, joten ymmärrettävää on jos joku pieni asia unohtuu. Eri vuokranantajilla on myös erilaiset linjaukset sen suhteen, että mikä on hyvin siivottu ja mitä odottavat vanhalta asukkaalta.

Kerran pyyhkästy uunin etulasia ja rätti näytti tältä. Hyi helv.. 

Asuntoon unohtunut vessaharja kustansi 20€
Aikanaan kun muutimme yhdestä asunnosta toiseen, tuli perässä lasku. Edelliseen asuntoon oli unohtunut kiireisen muuton keskellä vessaharja. Siis oikeasti! Yksi ainoa vessaharja, joka oli osittain wc-pöntön takana ja siksi unohtui asuntoon. Tämä pieni unohdus kustansi meille huikeat 20€! Lisäksi tällöin saman muuton yhteydessä jätettiin asuntoon ihan perus kattolamppu keittiöön. Lampun jättäminen kustansi myös useamman kympin. Halvemmaksi olisi tullut nypätä se irti ja kiikuttaa roskakatokseen. Tästä opin sen, että täytyy olla supertarkka jatkossa. Kierrätysfriikeille tiedoksi, että en ole ikinä ollut sen suhteen kovinkaan tarkka. 

"Teidän ei tarvitse edes vessanpönttöä vetää, joten älkää turhaan siivotko"
Yhdessä asunnossa meillä oli yksityinen vuokranantaja, joka oli hyvin rento. Hänen mielestä verhotankojen jättämät hurjat reijät olivat normaalia asumiseen kuuluvaa jälkeä, sekä muuton yhteydessä ei tarvinnut edes kylpyhuonetta siivota. Ai miksi ei? Silloisen asunnon vuokranantaja ilmoitti remontoivansa kyseisen tilan kun asunto vapautuu. Tämä oli hyvin helppoa meidän kannalta ja jälkeenpäin ollaankin naureskeltu, että harvassa tuollaiset vuokranantajat ovat.


Edellinen asukas oli jättänyt asunnon törkeään kuntoon
Kun muutimme tähän nykyiseen asuntoon jouduimme todella huolella siivoamaan asunnon lattiasta kattoon. Siis asunnon, joka piti olla siivottu. Uuni oli törkyinen, hella oli törkyinen, kaapeissa oli likaa, lattialistan vieressä jotain valkoisia tahmaisia klimppejä jotka muistuttivat purkkaa. Ilmanvaihtoventtiilit oli puhdistamatta ja kylpyhuoneen lattia oli tahmainen, kylpyhuoneen hajusta puhumattakaan. Unohdinkohan tästä jotakin oleellista? 
Lisäksi hän oli jättänyt jälkeensä rikkinäisen pistorasian suojuksen, jonka oli naamioinut ehjäksi. Tämä ei kuitenkaan pysynyt paikoillaan jos siihen edes hipaisi. Ainiin ja makuuhuoneen kaapissa oli sellainen superhieno "tee se itse-viritelmä" eikä hylly pysynyt paikoillaan jos siihen jotain laittoi, sekä keittiön jääkaapin kahvassa oli halkeama. Onneksi nyt nämä kaikki edellämainitsemani asiat on kunnossa! Hyvitystä saimme "hurjat" 77€, vaikka siivousvälineisiin jo upposi enemmän rahaa. Käyttämästä ajasta puhumattakaan.


Edellisen asunnon siivoamiseen meni aikaa
Kun tavarat oli kannettu tähän nykyiseen asuntoon, oli aika siivota vanha asunto kuntoon. Kyllähän siihenkin hyvä tovi meni aikaa, mutta ainakin pitäisi olla siinä kunnossa että kelpaa seuraavalle. Itse toki olen tarkka sen suhteen, että siivoan peruspinnat muuton yhteydessä vaikka edellinen asukas olisi kuinka jynssännyt asunnon kiiltäväksi. Joku päähänpinttymä? Mutta se, että joutuu siivota vuosien sotkut kerralla jonkun laiskiaisen jäljiltä on aivan eri asia.


Muistakaahan muuton yhteydessä olla tarkkoina! Siivoa, katso kelpaisiko se sinulle ja jos ei, niin siivoa lisää.

4 kommenttia:

 1. Noissa saa kyllä aina olla tarkkana. Ikkunoiden pesu ei muuten kuulu loppusiivoukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissäkin voi olla eroja? Meillä edellisessä asunnossa ainakin oli muuttosiivouksen ohjelistassa ikkunat myös (sisäpinnat) 😊

   Poista
 2. Kyllä esim.uuni ja hella ovat sellaisia, joissa näkyy vuodet vaikka kuinka pitäisi puhtaana.

  VastaaPoista
 3. Olen siivonnut wc:n kaapista edellisen asukkaan partakarvoja, keittiön laatikosta leivän muruja, lavuaarista kuivuneet ruoan tähteet ja tiskikone meni vaihtoon koska edellinen asukas oli jättänyt vesisäiliöön kaikki ruoan tähteet ym. pas*** ja sillä tiskatessa tiskit jäi hirveän töhnän päällystämiksi.

  VastaaPoista

Polikliininen synnytys

Haluaisin kokea polikliinisen synnytyksen tällä kerralla. Viimeksi se oli myös kirjattuna toiveisiini, mutta tuolloin pojan painon vuoksi jo...