Koronakesä. Reissuun vai ei?

Korona ei ole ohi, mutta rajoituksia puretaan ja monet paikat aukeavat taas ihmisten käyttöön. Pohdin tässä vaan, että uskaltaako kesällä lähteä erilaisiin paikkoihin vai täytyykö tyytyä pelkästään lähellä oleviin ulkokohteisiin? Siksi lähellä, että onko hotellissa yöpyminen nyt viisasta?

Naantalin muumimaailma houkuttelis paljon
Nyt kun on oma auto, olisi helposti mahdollisuus lähteä lasten kanssa Muumimaailmaan. Mutta kyllähän se mietityttää, että onko se ollenkaan turvallista. Onko kuinka paljon muutoksia, pääseekö muumeja halaamaan, pääseekö muumitaloon sisälle vai onko kaikki mahdollinen rajattu minimiin? Saako muumimaailmassa nyt kaikki lapset samalla tavalla ilon irti jos verrataan aikaisempiin vuosiin. Vai olisiko päivä pelkästään varomista, ohjeita ja toisten ihmisten kammoksumista. Pystyisiko siitä nauttimaan? 

Pienet ulkokohteet turvallisimpia
Instagram kyselyni mukaan moni suosii nyt kesällä pieniä kohteita. Niissä ei pääse samanlaisia ihmismassoja syntymään, verrattuna isoihin ihmisten suosiossa oleviin paikkoihin. Tuusulassa sijaitseva Koiramäen Pajutalli on aivan ihana paikka päiväretkelle. Käytiin parisen viikkoa sitten itse kyseisessä paikassa ja eihän lapsia meinannut saada edes lähtemään kotiin. Kesällä sieltä löytyy myös kanoja ja lampaita, kanien ja possujen lisäksi. Lisäksi tehtiin edellisenä viikonloppuna päiväretki Kuusijärvelle. 
Kuitenkin osa seuraajistani oli sitä mieltä, että ihan samalla tavalla nyt liikkuvat, menevät ja tekevät. Ei vähennä retkiä, eikä vältä esimerkiksi huvipuistoja. Suhtautuvat asenteella: sit tulee jos on tullakseen. 

Mikä olisi se oikea tapa? 
Onko tähän tullut mitään linjausta? Turvavälejä tulee noudattaa, oli paikka sitten mikä tahansa. Sairaana ei saa lähteä retkille ja aina täytyy muistaa hyvä käsihygienia. Onko se ihmisten itse päätettävissä, että mitä haluavat tehdä. Itseäni hieman mietityttää. Lähtevätkö tartunnat pian jyrkkään nousuun ja kohta on taas monet paikat kiinni. En usko, että korona häviää mihinkään.. Opitaanko sen kanssa vaan elämään? Tuleeko rokote? Tuleeko elämä olemaan koskaan samalla tavalla kun ennen vai totutaanko uudenlaiseen normaaliin?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lapsiperheen simppelit arkiruuat!

Viimeaikoina monet on laittaneet instagramin puolella mulle viestejä ruokaan liittyen. On pyydetty reseptejä ja on kehuttu, että näyttää her...