Joulukuun 1: Esittelyssä 5v lapsen joululahjat. Miten olis vaikkapa raha ja merkkilaukut?

Moni miettii näin joulukuun ensimmäisenä päivänä, että mitähän ostaisi lapselle lahjaksi? Miten välttyä järkyttävältä lahjavuorelta ja useilta kymmeniltä paketilta, joiden sisältä löytyisi sitten lopulta paketti paketilta aina vain turhempaa krääsää. Meidän 5-vuotiaan tytön joululahjat on tarkkaan suunniteltu ja lisäksi hän saa muutamat ylläripaketit sukulaisilta, joiden sisällöstä en itse edes tiedä. Luultavasti kuitenkin kivoja juttuja tulee myös heiltä. 


Lapsi ei välttämättä tiedä mitä haluaisi tai sitten hän haluaa KAIKEN
Riippuen lapsen iästä hän voi toivoa lelulehteä lukiessaan 99,9% näkyvistä leluista. Ei väliä, että onko kyseessä nukenvaunut, leikkikeittiö, duploja, legoja, värityskirjoja, muovailuvahaa, poneja, barbeja, autoja, pehmoleluja.. Mutta kaikki kiva pitäisi saada. Yritä siinä sitten kysyä, että niin mitä haluaisit oikeasti saada ja mikä olisi paras lahja?
Pieni lapsi ei välttämättä tiedä tai osaa edes kertoa mitä hän toivoisi lahjaksi ja tällöin saattaa olla haastavaa jopa miettiä lahjaideoita. Isomman lapsen toiveet alkaa usein olemaan jo melko selkeitä, jolloin järkevien toiveiden toteuttaminen on melko helppoa. Jos kerrostalossa asuva 5v toivoo ihan yhtäkkiä omaa hevosta tai lammasta, ei se ole realistinen toive ja luonnollisesti jää hankkimatta. Kyllä meilläkin joskus aiemmin on toivottu kotiin lemmikiksi oravaa, mutta jostain kumman syystä tyttö ei semmosta saanut. 

Meidän 5v toivoi omaa telkkaria
Ensimmäiset joululahjatoiveet alkoi tulemaan esiin jo alkukesästä. Tyttö sanoi, että hän haluaisi omaan huoneeseen telkkarin josta voisi katsoa netflixiä. Pohdimme tätä asiaa melko pitkään, että onkohan vielä ihan oman telkkarin aika. Toisaalta itselläni oli jo pienempänä oma telkkari, joten miksi omakin lapsi ei voisi saada? Käyttö voi olla.. Tai siis itseasiassa tuleekin olemaan rajoitettua, että pelkästään ruutua ei tuijoteta aamusta iltaan ja päivästä toiseen. Mietimme kuitenkin, että ehkä jossakin vaiheessa hänelle hankitaan myös Disney+ suoratoistopalvelu, josta voisi katsoa myös ihan parhaita Disneyn elokuvia & ohjelmia. Hän saa siis joululahjaksi 32-tuumaisen telkkarin, josta voi katsoa omassa huoneessa toistaiseksi vain netflixiä & pikku kakkosta. 

Hyödyllistä, kehittävää ja viihdyttävää
Nämä kolme sanaa on asiat joiden ympärille on helppo lähteä miettimään lahjoja, jos toiveita ei ole esitetty. Jokaisena vuotena lapset on saanut jotakin kehittävää. Nyt meidän 5v saa muutamat erilaiset puuhakirjat, sekä perinteisiä värityskirjoja. Legojenkin avulla tulee paljon iloisia hetkiä leikkejen kautta, mutta ne myös kehittävät lasta. 
Meidän neiti rakastaa vaatteita, hiustenlaittoa ja on muutenkin hyvin tarkka omista asioistaan. Päiväkodissa on toistaiseksi kulkenut vain yksi musta muumilaukku, sillä reppua hän ei ole aikaisemmin halunnut. Jokin aikaa sitten tyttö kuitenkin sanoi haluavansa glitter repun, joten joulupukki toteuttakoon tämän toiveen. Kyllä, näit oikein ja meidän 5v saa sekä Guessin repun & Guessin laukun. Saa tyttö itse sitten valita aina päivän, fiiliksen ja asunsa mukaan kumman ottaa päiväkotiin. Nyt mä odotan vain ensimmäistä ihmistä kommentoimaan joka triggeröityy tästä asiasta. Miksi Guessia 5v lapselle? 

Kasvava lapsi tarvitsee aina vaatteita
Varmaan lähes jokainen lapsi saa myös pehmeitä paketteja jouluisin. Ehkä vähintään jonkinlaisen yhden mukavan, sekä pehmoisen pyjaman tai collegesetin? Meillä jokaisena vuotena on paketeista löytynyt myös vaatteita. Heti päälle sopivaa ja seuraavaakin kokoa. Myös nyt on pehmeitä sisältöjä osassa lahjapaketeista. Tarpeellista ja hyödyllistä, eikä lainkaan ylimääräistä. Varmasti tulevat käyttöön! 

Joulun jälkeen yhdessä vielä kauppaan
Nyt vihdoin meidän tyttö on jo sen verran iso, että ymmärtää hieman rahan arvosta. Omalla rahalla voi ostaa erilaisia kivoja asioita leluista aina hiuspantoihin asti. Hän saa joululahjaksi myös ensimmäisen oman lompakon, jonka sisälle on laitettu hieman omaa rahaa. Joulun jälkeen jossain vaiheessa käydään yhdessä ostoksilla, josta hän saa ostaa mitä vain johon rahat riittävät. Muistan itse, että raha ja lahjakortit olivat minulle mieluisia lahjoja aikoinaan (ovat sitä kyllä edelleenkin). Juuri tästä syystä haluan tehdä näin myös oman lapseni kohdalla ja joulun jälkeen on tiedossa vielä kiva äidin ja tyttären yhteinen shoppailupäivä. 

Minusta olis mielenkiintoista kuulla, että millä tavalla te ostatte lapsillenne tai kummilapsille joululahjat? Meettekö ihan vaan toiveiden perusteella vai mietittekö myös, että lahjojen joukosta löytyy myös ihan järkeviä hyödyllisiä juttuja?

Postaus on toteutettu osana kaksplussan verkostolaisten omaa joulukalenteria, joten vinkkaanpa huomisen luukun löytyvän Sarin blogista. Pääset sinne klikkaamalla tästä!

7 kommenttia:

  1. Ymmärsinkö oikein, että te vanhemmat olette ostaneet nämä kaikki paketit? Minun silmiini vaikuttaa aika paljolta, jos saa vielä muiltakin sukulaisilta tai ystäviltä lahjoja. Meillä periaatteena on, että laatu korvaa määrän, mutta jokainen tyylillään ja varmasti toivottuja lahjoja kaikki.

    Mukavaa joulunodotusta!

    Terveisin, Riina/Sarkasmia ja shampanjaa-blogi

    VastaaPoista
  2. Ja jälleen 5v.. Miksi esikoisen huonetta,lahjoja tms. ei esitellä ikinä? Oli muutenkin aika hämmentävää luottavaa.5v saa television ja guessia..

    VastaaPoista
  3. Semmosta. Feissarimokissa tuli vastaan juttu, missä teinityttö antoi roskalavalla aivan pakasta vedetyn puhelimen. Oli saanut puhelimen lahjaksi, mutta koska ei ollut juuri se puhelin minkä halusi niin antoi pois.
    Teillä voi joskus olla samankaltaisia tilanteita edessä.

    VastaaPoista
  4. Onhan tämä postaus vitsi, tai edes sarkasmia?

    VastaaPoista
  5. Kukin tyylillään kyllä, mutta kieltämättä hieman ylenpalttisella kuulostaa, 5vuotiaalle ja omasta mielestäni vanhemmallekin..
    Jotenkin ajattelen, että eikö glitterireppua jne, olisi löytynyt aivan söpöjä 5-vuotiaalle ilman 100+(?)e hintalappua.. Mutta jos on varaa, mikäs siinä.

    VastaaPoista
  6. Miksi kerroit vain 5 v tytö lahjoista, etkä muiden lasten lahjoista?
    Tuntuu että tämä keskimmäinen lapsi on aina eniten blogiaiheiden pinnalla, entä esikoinen ja kuopus?

    VastaaPoista
  7. Meillä asuu kaksi teiniä ja yksi ”esiteini”. He eivät suurempia jouluksi toivo, sillä tietävät toki itsekin, ettei sellaiseen rahat riitä. Ihan sillä yöpuku+suklaalevy -linjalla mennään tämäkin vuosi. Ehkä keskimmäiselle luistimet, kun tarvitsevat niitä koululiikunnassa myöhemmin talvella.

    VastaaPoista