Ekaluokkalaisille lähtee videotervehdys opettajilta, mutta me onneksi päästiin tutustumaan tulevaan kouluun!

Nyt keväällä tulevat ekaluokkalaiset eivät monessa koulussa pääse ollenkaan tututustumaan koulun tiloihin. Näin on ainakin pääkaupunkiseudulla, koska korona. Mutta meidän tytär pääsi tänään aamulla tutustumaan tulevaan kouluunsa ja onneksi pääsi!

Pelkkä videotervehdys ei olisi hyödyttänyt mitään.
Kun juttelin tyttären tulevan koulun henkilökunnan kanssa puhelimessa niin joku heistä mainitsi, että syksyllä koulun aloittavat lapset saavat vain ja ainoastaan videotervehdyksen tulevalta opettajaltaan. He olivat kuitenkin koulussa linjanneet, että vammaisopetukseen tulevat oppilaat pääsevät erikseen tutustumiskäynnille, sillä tietävät sen olevan heille erityisen tärkeätä. Itse olin tästä uutisesta todella iloinen sillä tiedän, että pelkkä video olisi vain sekoittanut ihan liikaa meidän neidin mieltä, eikä hän olisi ollenkaan ymmärtänyt mistä edes oikein on kyse. Muutenkin tuntuu aika hurjalta ajatella, että sadat tulevat koululaiset eivät pääse ollenkaan tutustumaan etukäteen tulevaan kouluun. Onhan ne vielä pieniä ja varmasti jokaista jännittää! Toki moni varmasti käy piha-alueella pyörähtämässä vanhempien kanssa, mutta siis koko koulurakennus tulee olemaan täysin uusi juttu heille. 

Hakemukset kuntoon ja tilat tutuksi
Minkäänlaista massatutustumista ei tosiaan järjestetty vaan käynti oli hyvin yksilöity. Pelkästään minä ja esikoinen odoteltiin koulun pääovella, että hänen tuleva opettaja tuli hakemaan meidät siitä. Opettajilla ja avustajilla tietenkin oli maskit naamalla, jonka jälkeen suunnattiin ensimmäisenä sellaiseen pienehköön huoneeseen, joka sijaitsi luokkahuoneen takana. Käytiin läpi tulevaa syksyä, täytettiin virallisia lappuja ja tehtiin syksyä varten esimerkiksi koulukuljetushakemus kuntoon. Esikoinen tulee saamaan kuljetukset omalta parkkipaikalta koululle ja takaisin, sillä itsenäinen kulkeminen ei mitenkään tulisi onnistumaan. Pääsimme kurkkaamaan myös tosiaan tulevan luokkahuoneen sijainnin ja miltä siellä oikein näyttää. Luokassa oli muita oppilaita värittelemässä tuolloin ja meidän tyttö reippaana meni vapaana olevan pulpetin luokse ja istui siihen värittämään omaa värityskuvaansa, jonka jälkeen vielä piirteli toiselle paperille.

Käynti helpotti vähän omaa mieltäkin
Kirjoittelin vähän aikaa sitten postauksen jossa kerroin omista fiiliksistä ja pelkotiloista sen suhteen, että tuleeko tytär saamaan riittävästi tukea ja apua koulussa. Ainakin syksyllä tulee olemaan tosi hyvä tilanne sen suhteen, että montako aikuista luokassa on lapsiin suhteutettuna. Esikoisen luokalla kuulemani mukaan tulee olemaan ainoastaan kahdeksan oppilasta ja opettajan lisäksi jopa kolme avustajaa. Nyt eskarissa ollessa on ollut ymmärtääkseni vain kolmesta neljään aikuista ja yli tuplamäärä lapsia. Aika huima ero! Varmasti kaikki koulun suhteen lähtee syksyllä sujumaan omalla painollaan ja ainakin lapsen ympärillä tulee olemaan ammattitaitoisia ihmisiä, joten tällä hetkellä fiilis tulevasta on ihan hyvä. Toivottavasti ei ainakaan tule mitään ikäviä yllärimutkia matkaan! 

1 kommentti:

  1. Varmaan tosi jännät paikat lapselle! Hyvää onnea kaikkeen tulevaan. Tosi kiva blogi lukea!

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...