Miksi vanhemmat rei'ittävät pikkulasten korvia?

Olen pohtinut että miksi ihmeessä osa vanhemmista rei'ittää jo pikkuvauvan korvat? Tietenkin joissakin maissa on ihan tavallista laittaa heti vastasyntyneelle korvakorut, mutta itse en tule varmaan ikinä ymmärtämään kyseistä asiaa.


Pienelle lapselle tulisi turvata koskemattomuus omaan kehoon
Korvakorujen laittaminen ei ole ikinä kokonaan kivuton toimenpide. Olen törmännyt netissä videoihin joissa äidit pitävät pieniä vauvoja sylissään, lapsi huutaa kivusta ja jopa äiti itkee samalla. En tajua, että miksi joku haluaa kuvata ja ladata sosiaaliseen mediaan kyseisiä pätkiä tai miksi ihmeessä pitää haluta ne korut jo pienen lapsen korviin. Vauvat eivät ymmärrä, että koruja ei saa räpeltää tai pahimmassa tapauksessa pieni taapero kesken leikkien voi riuhtaista korvakorua niin, että koko korvalehti repeää. 

Korvakoruissa on aina tulehdusriski
Epäilen, että pienen ja heiluvan lapsen korvakoruja ei ole kovin helppo puhdistaa. Jopa isompien lasten korvakorut tulehtuvat helposti, niin entä sitten pienten lasten jotka eivät anna kunnolla pitää huolta tuoreista korvalävistyksistä. Täysin ylimääräinen tulehdusriski siitä syystä, että äiti vaan halus kivat korut jo pikkulapselle. Jopa monilla kouluikäisillä tai aikuisillakin ne tulehtuvat, vaikka pitäisivät parhaansa mukaan huolta. 

Oma tytär sai 4,5v ikäisenä korvakorut
Suunnilleen vuosi sitten oma tyttäreni sai korviinsa ensimmäiset pienet pinkit nappikorvikset. Olin puolisen vuotta kuunnellut säännöllisesti lapsen pyytävän korvakoruja, sillä ne olisivat tytön omien sanojen mukaan hienot. Ennen liikkeeseen menoa kävimme useamman kerran läpi, että jos laitetaan yksi niin sitten laitetaan myös toinen. Kerrottiin, että korujen laittaminen voi sattua tai ainakin nipistää ja kuinka niistä pitää sitten huolehtia yhdessä vanhemman kanssa. Kaikesta huolimatta meidän prinsessa halusi korvakorut ja lopulta piti ainoastaan löytää liike joka suostuisi edes laittamaan alle 7v ikäiselle lapselle sellaiset. 
Toimenpide oli todella helppo. Tyttö istui penkillä, ilme ei muuttunut oikeastaan ollenkaan ja ensimmäisen korun jälkeen totesi vain "wau, laitetaan toinen". Itse sen sijaan muistelen pienenä huutaneeni koruliikkeen lattialla, että en halua toista. Pakko sanoa, että oma lapsi oli hieman reippaampi kun mitä äitinsä aikanaan oli. 

Aina huolellinen putsailu ei valitettavasti riitä
Meillä meni ensikorujen kanssa todella kivasti ja putsailtiin niitä päivittäin kahdesti ilman ongelmia. Jos äiti meinas unohtaa, niin kyllä tyttö sitten muistutti. Lopulta vaihdoimme hyvin parantuneisiin reikiin kultaiset nappikorvikset, joissa oli hieman isompi pöllö. Pari-kolme kuukautta myöhemmin huomasin, että toinen korva oli alkanut tulehtumaan sillä korun alle oli kertynyt jotain likaa, jota ei suihkuttelemalla saanut pois. Vaihdoimme nappikorujen tilalle roikkuvat kultaiset sydänkorvakorut, jotka osoittautui hyväksi valinnaksi. Ne on huomattavasti helpompi suihkutella aina pesulla käydessä, eikä mitään pääse kertymään ja muhimaan ihon sekä korun väliin. 

Kiinnostaisi kuulla, että minkälaisia ajatuksia muilla on pikkulasten korvakoruista? 

3 kommenttia:

  1. Mielestäni korvikset laitetaan silloin, kun lapsi itse osaa niitä haluta. Itse olen halunnut korvikset jotain 10-11 ikäisestä asti ja 12v sain. Ne on edelleen mun ainoat keinotekoiset reiät kehossani 😀

    Maailmassa on paljon idioottimaisia asioita, joita tehdään vauvoille, ja jotka ovat omastakin mielestä törkeitä: vauvakorviksista ympärileikkaukseen ja silpomiseen. On vaikea mennä toisten maahan aukomaan päätä, vaikka mieli tekisi. Onneksi emme asuta yhdessä sellaisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kyllä ympärileikkauksia tehdään efelleen valitettavasti myös Suomessa uskonnonvapauteen vedoten. Vanhempien oikeus harjoittaa uskontoaan lapsia silpomalla on siis suurempi kuin lapsen oikeus kehonsa koskemattomuuteen.

      Poista
  2. Meillä 5v tyttö on pitkään halunnut korvikset. On sovittu että saa sitten 7v ikäisenä ne jos vielä silloin haluaa. Mun puolesta saisi jo nyt kerran niitä itse osaa pyytää, mutta valitettavasti tiedän että ensimmäisen korun jälkeen ei suurella todennäköisyydellä saataisi toista enää laitettua, joten siksi saa vielä hetken koruja odottaa.

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...