Nykyaikana ei ole mitään naisten ja miesten hommia erikseen, vai onko?

Vielä edelleen näin 2020-luvulla törmään välillä outoon ilmiöön. Osa ihmisistä olettaa, että vielä nykypäivänäkin naisen kuuluu kokata, siivota ja hoitaa lapsia. Miehen kuuluu hoitaa vain ne "miesten jutut" ja käydä töissä. Ehkä tämä toimii joillakin mutta pakko myöntää, etten todellakaan katsoisi miestä joka töiden jälkeen makaisi aina vaan sohvalla olettaen, että mitään muuta ei koskaan kotona tarvitse tehdä. Tai miestä, joka kävisi töissä ja kaiken vapaa-ajan käyttäisi vain omiin harrastuksiinsa. 

Miehiä on monenlaisia. Osa makaa kaikki päivät töiden jälkeen himassa sohvalla, osa harrastaa omia harrastuksiaan ja osa tulee töistä kotiin, jonka jälkeen osallistuu kotona tehtäviin asioihin. Se mikä toimintamalli toimii toisessa kodissa, ei välttämättä toimi jossain toisessa. Osa ei päästä miestä lähellekkään keittiötä, jotta ei tarvitse syödä palanutta lasagnea tai siivota katostakin tomaattista jauhelihakastiketta. Osa miehistä osaa laittaa kuitenkin huomattavasti parempaa ruokaa verrattuna taloudessa asuvaan naiseen. 

Pitääkö huolestua kun mies leipoo pullaa ja siivoo kotia?
Olen jopa kuullut, että osa ihmisistä huolestuu jos mies tekee "naisille kuuluvia" kotitöitä. Ihanko oikeasti vielä nykypäivänä joku luokittelee naisten ja miesten hommat erikseen? Ihan yhtälailla nainen voi osata vaihtaa auton renkaat tai mies voi leipoa hyvää pullaa. Paitsi, että meillä ei vaihdeta edes niitä auton renkaita itse koska omaa aikaakin täytyy arvostaa. Enkä minä leivo pullaa, kuten yhdessä aikaisemmassa postauksessa mainitsinkin. Tosin ainoa syy siihen on, että en ikinä onnistu siinä. Omasta mielestäni on ihanaa, että on mies joka osallistuu myös kodin ylläpitämiseen ja se, että miestä kiinnostaa miltä kotona näyttää. Mies ei pelkää tarttua tiskirättiin, eikä ruuanlaitto tuota haasteita. 

Jo lapsena saatu kasvatus varmasti vaikuttaa
Itse uskon osittain kotona lapsena ja nuorena saadun kasvatuksen vaikuttavan siihen, että miten aikuisena toimii. Jos kotona on joutunut jo lapsena osallistumaan kodin ylläpidossa liittyviin asioihin ja elänyt siisteyden keskellä, niin harvoin sitä haluaa kaaosta aikuisena omaankaan asuntoon. Sit taas jos pienestä asti on tottunut elämään kaaoksen keskellä, likaiset astiat ja roskat ympäri asuntoa, hikiset vaatteet lattioilla ja muutenkin kaikki tavarat hujan hajan, pölypalleroita väistellen niin kyllä se usein oman jäljen jättää tulevaisuuteen. Ehkä sikamaisen elämäntavan hyväksymisen jälkeen käyttää huomattavasti enemmän aikaa muuhun, eikä siivota ollenkaan. Usein se vaatisi jo huomattavan paljon harjoittelua ja uuden opettelua. 

Ei äidit voi aina pestä aikuisten lasten pyykkejä! 
Olen kuullut jopa, että osa sinkkumiehistä vielä 30-40 vuotiaana vie pyykit äidilleen pestäväksi. Entäs sen jälkeen kun oma äiti sairastuu tai menehtyy? Ihan oikeasti! Ei se pyykkikoneen käyttäminen sentään mitään rakettitiedettä ole. Painaa parista nappulasta jonka jälkeen voi istua vaikka sinne sohvalle odottamaan, että pyykkikone laulaa kuin jäätelöauto. Eikä niiden kuivumaan laittaminenkaan ole hankalaa. Oikeastaan ainoat riskit täysin tietämättömän kohdalla on seuraavanlaiset: A) pesee vaatteet liian kuumassa ja kaikki sopivat sen jälkeen vain nukelle. B) pesuainetta laittaa liian paljon, jonka jälkeen koko kylpyhuone on täynnä vaahtoa. 
Jos itse veisin omalle äidilleni vaatteita pestäväksi niin hän naurais ja käskisi opetella käyttämään pyykkikonetta. Meillä pyykinpesu on täysin mun homma ja alue, johon miehellä ei ole minkäänlaista asiaa. Olen hyvin tarkka siitä, että kaikki lajitellaan värejen mukaan ja pestään muutenkin aina pesuohjeiden mukaisesti. 

Osallistuuko teidän taloudessa miehet kotitöihin vai onko se vain nainen joka hoitaa "naisten hommat"? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...