Tarvitsemmeko sisarusrattaat kun ikäeroa on vain 2,5v

Olen huomannut yllättävän monen vauvaa parhaillaan odottavan äidin pohtivan, että tarvitseekohan sitä sisarusrattaat kun ikäeroa on alle kolme vuotta. Aikanaan kun tytöt olivat pieniä niin ikäeroa oli se 1v 7kk ja silloin oli aivan ehdotonta, että molemmat lapset sai kyytiin istumaan. Tuolloin meillä oli Bumbleride Indie twinit, joista tykkäsin todella paljon. Eihän esikoinen edes kävellyt vielä tuolloin joten vaikka oli hintavampi hankinta, niin myös täysin tarpeellinen ja ilman ei olisi pärjätty. 


Moni asia vaikuttaa siihen, että pärjääkö ilman vai onko sisarusrattaat tarpeelliset
Sanoisin, että mikäli kyseessä on lapsi joka on kehittynyt täysin normaalisti eikä ole mitään erityisiä vaikeuksia niin 2,5-3v ikäerolla voi pärjätä ilman sisaruskärryjä. Mikäli perhe ei omista autoa ja liikkuu pitkiä matkoja kävellen, sekä julkisilla voi tilanne olla täysin toinen. Jos lapsella ei vaikkapa ole minkäänlaista vaarantajua ja karkailee, niin vois olla hyvin haasteellista liikkua paikasta a, paikkaan b.
Itse ajattelen sen niin, että kuitenkin 2,5v-3v ikäinen lapsi jaksaa kävellä pienellä tsemppauksella jo aika hyviä matkoja ja me tulemme kulkemaan hieman pidemmät matkat autolla, kuten tähänkin asti. Olisi turhaa rahan hukkaan heittämistä hankkia sisarusrattaat, joiden käyttö jäisi varmasti hyvin satunnaisiin kertoihin. 

3v ikäero ja en kertaakaan kaivannut edes seisomalautaa
Toisen ja kolmannen lapsen välillä ikäeroa on aikalailla tasan 3v. Pakko sanoa sen olevan aika sopiva ikäero ja hyvin pärjäsimme ilman sisarusrattaita. Emme omistaneet tuolloin vielä edes omaa autoa, joten kuljimme aina ja kaikkialle kävellen tai julkisilla kulkuneuvoilla. Tietenkin isompaa lasta oli hyvä valmistella etukäteen siihen, että vauvan syntyessä ei ole ollenkaan edes mahdollisuutta päästä rattaisiin istumaan. Treenattiin hyvä tovi ennen vauvan syntymää sitä, että rattaat olivat kuitenkin useimmiten mukana mutta hän itse käveli ja piti niistä kiinni. Seisomalautaa en edes miettinyt vaihtoehtona, sillä kyllä kolmevuotias jaksaa jo aika hyvin kävellä ja talvella siitä ei olisi ollut mitään hyötyä. Jos on reilusti lunta niin pulkkaa voi aina tarvittaessa vetää perässä, mutta seisomalauta on todella epäkäytännöllinen silloin.

Meillä tulee olemaan kolmet eri kärryt
Syksyllä kun vauva syntyy meillä tulee olemaan sama tilanne kun jokunen vuosi sitten. Talosta löytyy kolmet erilaiset kärryt. Vauvaa varten tarvitsemme tietenkin yhdistelmävaunut ja olen sen verran vaativa, että turvakaukalo pitää saada näppärästi kliksautettua runkoon kiinni. Käymme kuitenkin autolla monissa eri paikoissa, joten kaukaloikäisen lapsen kanssa matkarattaat on maailman hankalin keksintö. Tällöin joutuu venkslaamaan kaukalosta pois ja takaisin, jolloin pienen unet usein katkeavat kesken. 
Kaapista löytyy vuosi takaperin ostetut Bugaboon matkarattaat, jotka tulevat olemaan varmasti reilusti käytössä siinä vaiheessa kun turvakaukaloa ei enää tarvitse. Jokunen kuukausi sitten päätin, että ne saa nyt odotella kaapissa uutta tulokasta ja meidän taaperolle ei ole otettu enää matkarattaita mukaan kun olemme menneet johonkin.
Lisäksi meillä on Emmaljungan Scooterit, jotka ovat olleet toistaiseksi melko aktiivisesti ainakin mukana kun olemme menneet kävellen johonkin. Emmaljungat varmasti menevät joksikin aikaa varastoon ja myöhemmin siirtyvät sitten yhdistelmävaunujen tilalle takaisin käyttöön.
Tällä combolla tarvittaessa saadaan pidemmälle päiväretkelle mennessä sekä vauvalle että taaperolle istumapaikka järjestettyä, mutta jää nähtäväksi tarvitseeko kertaakaan pakata kahdet eri rattaat autoon.

1 kommentti:

  1. Tokaa odottaessa hommasin tuplat joita voi käyttää myös vain yhdellä. Aika vähän niitä tuli kahdella käytettyä kun ikäeroa 2v2kk.
    Tokalla ja kolmosella ikäeroa 1v7kk ja tuplat oli ihan ehdottomat. Muutettiin vaan toiselle paikkakunnalle, missä ei julkista liikennettä, joten reilu 3v esikoinenkin tarvitsi seisomalautaa jos haluttiin 8km lenkki esim. kaupassa tai kirjastossa käydä, joten piti hommata vierekkäinistuttvat. Ekan lapsen täytettyä 4v ei kyllä enää seisomalautaakaan koskaan tarvittu. Mulla ei ajokorttia, joten kärryihin on panostettu, että voin lasten kanssa liikkua kuten haluan.
    Nyt kun kolmosella ja nelosella 3v3kk ikäeroa en ole tuplia tai seisomalautaa kaivannut. Niin lapsen luonteesta kiinni kuinka reippaasti jaksaa koko päivän kävellä.

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...