Viisi huippuvinkkiä kuinka voi helpottaa oloa näillä paahtavilla kesähelteillä

Kuumat helteet saapuivat taas aivan yllättäen ja hikipisarat vain valuvat pitkin kehoa. Siihen kun lisätään vielä päälle nämä kaikki raskaushormonit niin voin kertoa, että olo on välillä melko tukala. Vielä kuukausi sitten sanoin miehelle, että kivaa kerrankin olla kesällä raskaana ja ison mahan kanssa mutta taidanpa olla sittenkin eri mieltä.

Älä pode huonoa omaatuntoa tekemättömistä asioista
En todellakaan aio potea huonoa omaatuntoa siitä, että en jaksa 30+ helteellä lähteä rannalle kärventämään ihoa tai pelaamaan läheiselle nurmikentälle jalkapalloa lasten kanssa. Oon päättänyt, että makaan tasan niin paljon paikoillani mitä vain on mahdollista kolmen pienen lapsen kanssa. Ehkä nämä tappohelteet hellittää jossain vaiheessa ja sit kykenee paremmin tekemään taas asioita. 
Tietyt siivousjutut ja kaikki muu joka voi odottaa saa todellakin jäädä nyt tekemättä. Pölypallerot sängyn alla voivat hyvin odottaa näiden pahimpien helteiden ylitse, jonka jälkeen pystyy edes imuroida kauemmin kun minuutin ilman tuskanhikeä. 

Hyvästi yöunet ja tervetuloa hikiset lakanat
Päivällä 30+ astetta ja yöllä 20+. Hyhhyh. Ikkunoiden auki pitäminen ei pahemmin auta mikäli ulkolämpötila pysyy korkeana ja asunnossakin on kuuma. Jos joku pystyy nukkumaan saunassa niin nosta käsi pystyyn! Epäilen, että kovinkaan montaa ihmistä ei löydy jotka nauttivat kuumista kesäöistä jos haluaa nukkua. Itse olen keksinyt toimivan keinon, kuinka saa pidettyä kuumuuden ja hien loitolla. Illalla ennen sänkyyn menemistä nappaakin pyyhkeen ja käy lavuaarin luona. Kylmää vettä pyyhe täyteen ja puristelee suurimman osan vedestä pois, jotta sänky ei lainehdi. Sen jälkeen voi mennä sänkyyn ja heittää sen viileän pyyhkeen päällensä. Tällä keinolla pysyy pitkään olo vilpoisena ja unikin maistuu ilman hikoilua. Lisäksi tietysti viileät suihkut vaikka useinkin helpottavat tukalaa olotilaa.

Helteellä täytyy muistaa juoda hyvin
Kuumuus pehmentää pään ja kuumuudella keho tarvitsee entistä enemmän nestettä. Kylmät juomat ovat aivan parasta. Jonkun väittämän mukaan helteellä pitäisi juoda kuumaa ja se helpottaisi mukamas oloa. Itse ainakin lipitän litratolkulla jääkaappikylmää vettä ja siihen lisäksi vielä mahdollisesti mehua tai limua. Hetkellisesti se auttaa kuumuuteen. Nesteytys on tärkeää ja pelkästään se kylmä mehukin maistuu taivaalliselta näillä helteillä.

Älä päästä kuumaa ilmaa asuntoon!
Hellepäivinä paras vaihtoehto on pitää sälekaihtimet kiinni, jolloin ne hieman blokkaavat suoraa ulkoa tulevaa kuumaa auringonpaistetta. Tämä on toimiva keino pitää osittain lämpö poissa asunnosta. Jos on mahdollista ja ulkolämpötila on vähemmän kun sisällä, tällöin läpiveto auttaa viilentämään asuntoa. Jos taas asunnossa on viileämpää kun ulkona, pidä ikkunatkin kiinni jotta et päästä lämpöä asuntoon sisälle.

Käytä mahdollisimman väljiä vaatteita tai hillu alasti
Itse vedän kotona näillä helteillä lähes kokoajan vain alusvaatteet päällä, sillä kaikki vaatteet ahdistavat ja tuovat tukalan olotilan. Ulos mennessä puen kevyesti päälle ja tuskastelen kuumuutta, sekä odotan lämpötilojen laskua siedettävälle tasolle takaisin.

1 kommentti:

  1. kylmävesipullo pakkasesta <3 taivaan lahja, se vaan tarpeeksi paksuun sukkaan, pysyy koko yön viileänä

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...