Imetyksen lopettaminen ja omaan huoneeseen nukkumaan!

Mikä määrittää kuinka pitkään lapsi voi nukkua vanhempien/vanhemman vieressä? Pitäisikö tietyssä vaiheessa siirtää lapsi omaan sänkyyn nukkumaan tai pitäisikö lapsi laittaa päivälleen tietyn ikäisenä omaan huoneeseen nukkumaan. Jokainen perhe varmasti tietää mikä on omalla kohdalla paras tapa toimia.

Vanessa 2,5v on nukkunut koko ikänsä äidin vieressä ja syönyt jokaisena yönä kaksi tai jopa kymmenen kertaa tisumaitoa. Hän on koko ikänsä nukahtanut rinnalle, koska se on ollut helpointa meille. Olen luottanut siihen, että tissistä vieroitutaan kun on sen aika. Meillä tää kävikin yllättävän helposti nyt yhtäkkiä. Viikko sitten totesin, että meidän lapset ovat jo niin isoja. Yhtenä päivänä päätin, että on aika siirtää molemmat nukkumaan omaan huoneeseen keskenään. T naureskeli ja epäili ettei tulisi onnistumaan. Vähän itseäni myös epäilytti, koska tytöt osaa olla yhdessä todella vaativiakin jos sille päälle sattuvat. 


Kaksi ensimmäistä iltaa olin huoneessa nii kauan, että tytöt nukahtivat ja kolmantena iltana vain jätin heidät sänkyihin ja lähdin itse huoneesta pois. Välillä meininki menee villiksi ja olkkarista saa komentaa, että menevät takaisin sänkyyn tai laittavat pään tyynyyn. Tosiaan tähän samaan aikaan lopetin yöimetyksen, sekä päivälläkään ei enään tissitellä. Meillä asuu nyt kaksi isoa tyttöä!


Oon helpottunut kun tämä sujuikin näin hienosti. Yhtenä yönä jo nukuttiin täysin heräämättä ja en oo muuten hetkeen niin hyvin nukkunutkaan. Homman ainoa miinuspuoli tuli myös heti ilmi. Tyttöjen huoneesta tuli ihan järjettömän ahdas, joten piti keksiä uudenlaisia ratkasuja. Päädyinkin tilaamaan heille uudet sängyt, jotka saa joko erikseen tai kasattua päällekkäin pieneksi kerrossängyksi. Kunhan huoneesta tulee valmis kokonaisuudessaan, niin voisinkin tänne blogin puolelle taas laittaa päivitystä lastenhuoneesta. 

2 kommenttia:

 1. Oletko oikeasti yöimettänyt tuon ikäistä vielä?
  Miksi?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen. Vansu on ollut aina tosi huono syömään, sekä tissi on ollu tärkee. Itse olen myös tykännyt nukkumisesta. Helpointa on ollut nukuttaa tissille ja yöllä tainnuttaa uusiks uneen maidolla :D
   Tiedän myös muita, jotka on edelleen yöimettänyt parivuotiaita. Sehän on jokaisen oma asia ja jokainen tekee omat päätöksensä :)

   Poista

Lapsiperheen simppelit arkiruuat!

Viimeaikoina monet on laittaneet instagramin puolella mulle viestejä ruokaan liittyen. On pyydetty reseptejä ja on kehuttu, että näyttää her...