Pelkästään äiti ja isä? Ilman yhteistä vapaa-aikaa

Viimeiset kaksi vuotta. Ei päivääkään ilman lapsia. Ei edes paria tuntia ilman lapsia. Ihan koko ajan lapsista ainakin toinen on ollut läsnä. Molemmat tytöt eivät olleet hoidossa samaan aikaan. Missä parisuhdeaika? Pelkästään äiti ja isä, missä se kuuluisa lapsivapaa jota voisi viettää yhdessä? Siis oikeasti, kaksi vuotta on aika pitkä aika. Ei hetkeäkään ilman huolehtimista lapsen tarpeista.


Eilen, sunnuntaina saimme päiväksi tytöt äidilleni hoitoon. Kiitos siitä. Voin sanoa, että nyt on tämän äidin hermot levännyt ja tänään en kertaakaan edes huutanut vaikka lapset tappelivatkin välillä. Oma aika ilman kirkuvia taaperoita teki oikeasti todella hyvää.


En tiedä voiko eilistä sanoa kuitenkaan lapsivapaaksi, sillä mukana oli kaksi teiniä. Pikkusisarukseni lähtivät meidän mukaan, mutta heidän kanssa oli mukavaa. Onneksi teinejä ei sentään tarvitse syöttää tai vaihtaa vaippaa. 


Ilmeisesti tytöillä oli sujunut ihan hyvin mummin kanssa. Vanessa oli vähän itkeskellyt perääni, mutta siitä oli selvinnyt. Josefiina tykkääkin olla mummilassa paljon.


Suuntasimme eilen siis Linnanmäelle! Päivä meni nopeasti ja pieni sadekuurokin pääsi meidät yllättämään. Huvittelua ja ripaus myös romantiikkaa. Pussailua maailmanpyörän huipulla ja mentiin myös kovaa vauhtia vuoristoradassa. Yks päivän parhaista asioista: sain syödä ruokani rauhassa ilman jalassa roikkuvaa lasta. Yhteistä aikaa ilman pikkulapsia, harvinaista.


Ehkä jatkossa saadaan hieman useemmin tytöt mummille hoitoon, sillä ovathan he jo sen verran isojakin. Rehellisesti sanottuna odotin kaksi viikkoa tuota päivää kuin kuuta nousevaa. Oon pidemmän aikaa jo kaivannut saavani hetken hengähtää T:n kanssa. Nyt jaksan taas olla parempi äiti joka ei korota ääntään (liikaa) vähintään kymmentä kertaa päivässä.


Meillä oli kiva päivä, pelattiin lintsillä yhtä peliä josta voitettiin tytöille pehmolelu, syötiin hattaraa, juotiin jäähilejuomaa ja käytiin todella monessa eri laitteessa. Kiitos vielä omalle isälleni joka antoi meille rannekkeet, jotta varmasti tuli lähdettyä.

2 kommenttia:

  1. Eikö sun äiti halua ottaa tyttöjä usein hoitoon vai miksi saatte niin harvoin yhteistä kahdenkeskeistä aikaa ? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite ehkä oon vähän huono antamaan molempia tyttöi hoitoon. Yökylässä pienempi ei oo ollut vielä kertaakaan, toki imetän häntä edelleen ja se on pienelle tärkeetä.

      Poista

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...