Keskustelupalstat kuhisee

Huh! Meidän jakso tosiaan tuli aikaisemmin tällä viikolla koko kansan nähtäväksi. Klo 20-21 välillä maanantaina mun puhelin piippas taukoamatta. Kaverit, sukulaiset ja tuttavat laittoivat viestejä. Ihan superpaljon ihania ja nauravaisia kommentteja! Alla muutama.

"Ihana sinä, nii oma ittes!"
Tämä oli tarkotus! 
"Ihailin teidän tyttöjen vaatteita"
Perus päiväkotivaatteet isommalla ja pienemmällä arkiset mukavat vaatteet.
"Paras toi viinapullo(ko) se oli tos jääkapissa ala lokerossa"
Siellä se oli majaillu aika hyvän tovin, odottaen seuraavaa vapaa-iltaa.
"Ajattelin aluks et saan häpee silmät päästäni mut eiii ootte super ihania!"


© MTV
Kuitenkin asioilla on aina kaksi puolta. On ne ystävälliset ihanat ihmiset, joista osa tuntee meidät. Lisäksi on se toinen puoli: ihmiset jotka luulee tuntevansa meidät yhden tv-ohjelman perusteella. Kuvittelee tietävänsä meidän perheen elämästä ja arjesta kaiken yhden 40min kestävän ohjelman perusteella. Uskon että moni keskustelijoista löytää tiensä tänne blogiin. Haluan yhden asian teille sanoa: Nykyään mua ei jaksa kiinnostaa mitä jotkut ulkopuoliset ajattelevat ja kun jengi vääristelee asioita. Jos ei ole parempaa tekemistä, niin kannattaa varmaan hankkia elämäänsä sisältöä. 

Sain ystävältäni viestin, jossa hän kertoi eräällä keskustelupalstalla olevan käynnissä aikamoinen kuhina. Oikeasti, aikuiset ihmiset on siellä huutelemassa ja vääristelemässä asioita. Yksi kommentti oli luokkaa "äiti ei ulkoile lasten kanssa, isä kiikuttaa lapsen päivähoitoon ja takaisin, isä siivoaa ja käy töissä, äiti kuluttaa sohvaa piereskelemällä ja syömällä karkkia".

Kiitos anonyymi! Mahtavaa, että olet selkeästi lennellyt kärpäsenä katossa. Olet varmasti huomannut instasta, että kyllä päivittäin käydään ulkona, laitan nykyään itse ruokaa, leikin lasten kanssa ja eletään kaikinpuolin normaalia arkea. 

Erään uutisotsikon alle oli kommentoitu "eikös sossujen pitäisi olla tietoisia noista?"
- Tilanne ei tosiaan ollut kovin upea kun ohjelmaan lähdettiin mukaan, mutta oikeasti... Ruokavalio oli ainoa asia joka oli pielessä. Lapsilla on kokoajan ollut rakastava koti, puhtaat vaatteet, vanhempien huomiota, leikkikavereita ja välittäviä sukulaisia ympärillään.
Vanhempien arvostelun ymmärrän, vanhemmista kaikki lähtee. Asioita opetellaan jo pienestä pitäen vanhempien ohjeistuksella ja vanhemmista otetaan mallia. 

 ©MTV
"Heillä on vielä tuollaista "vauvapyöreyttä", mutta oli heillä myös turhan paljon löllöä vartaloissaan".
Omasta mielestä kuitenkin on aika ala-arvoista lähteä kommentoimaan lasten ulkonäköä. Ei tietenkään kukaan omalla naamallaan sitä uskalla tehdä, mutta vauvapalstalla helppo huudella. 

"Tunnen tuon ”pikkurouvan” teiniajoilta. Yläasteen kävi, yritti aloittaa amiksessa, mutta posahti paksuksi, kun muutti tuon miehen luokse"
Mahtavaa! Joku tuttu siellä palstalla juoruilemassa muiden kanssa. Lyhyessä lauseessa meni jo pari asiaa pieleen. Kerkesin amikseen, kävin sitä säännnöllisen epäsäännöllisesti puolisen vuotta, enkä muuttanut miehen luokse. Muutin Vaasaan, opiskelijakämppään ja mies muutti samaan asuntoon mun kanssa. Vauvaa aloin odottaa hetki ennen yhteenmuuttoa, josta sain tietää parin viikon yhdessäasumisen jälkeen.

"Pikkurouva koisii kotona ja toinen tenava hoidossa. Käyhän se liian raskaaksi hoitaa itse tekeleensä. Parempi ehkä lapselle"
Toinen tenava on hoidossa tosiaan 4pv/viikko. Siihen on omat syynsä, johon me vanhemmat ei olla voitu vaikuttaa. Rehellisesti sanottuna, kaikkein helpoimmalla pääsis jos pitäis molemmat lapset kotona ja touhuilis tyttöjen kanssa kivoja juttuja yhdessä. Josefiina on kotona kaikki mahdolliset vapaapäivät, eikä yhtään ylimääräistä päiväkodissa. Mielelläni hoidan omia lapsiani, ne on ykkösiä!


© MTV
"Siis äiti on kotona tuon nuoremman lapsen kanssa, isä kuskaa toista hoitoon ja takaisin."
Hetkonenhetkonen, virhetietoa. Me hoidetaan tasan 50/50 viemiset ja hakemiset miehen kanssa. Molemmat otetaan yhtälailla vastuuta lasten asioista, sekä sovitaan yhdessä meille parhaimmat toimintatavat.

"Lehti juttu puolestaan surullinen, miksi pitää ostaa niin kalliita vaatteita jos ei saa lapsi niillä leikkiä ja olla?"
Bingo! Uusin lehtijuttu mainittu. Alkuun kun ostin ensimmäisiä merkkivaatteita, olin ihan supertarkka niiden puhtaana pysymisestä. Mainitsin toimittajalle aiheesta. En laittanut päiväkotiin päälle gugguun housuja, enkä ainakaan antanut syödä vaalea paita päällä pasta bolognesea. Sitten tutustuin tahranpoiston ihmeelliseen maailmaan. Lähes kaiken saa vaatteista pois pienellä vaivalla, joten lapsi saa vaatteista huolimatta piirtää tusseilla ja rymytä hiekkalaatikolla. Päiväkodissakin jatkuvasti päällä on näitä arvokkaita laadukkaita vaatteita. Oon todennut ne hyviksi ja niitä ostetaan käyttöön. Jos ulkona kaadutaan ja polveen tulee reikä, sitten ostetaan uudet tai paikataan. Ne on vain vaatteita!

Tosiaan.. Itse voisin vastata vaikka jokaiseen kommenttiin ja kysymykseen, jotka viimeyönä kävin lukemassa. En kuitenkaan jaksa vaivautua. Nappasin parhaat päältä ja jatkan elämää. Kuhiskoot ihmiset rauhassa jos se tekee heidän olostaan paremman. Faktahan on se, että kukaan ei tiedä meidän perheen asioista niin paljoa kuin me itse. Läheiset tietää hyvin paljon, mutta ei kuitenkaan kaikkea. 

Veikkaanpa että osa kommentoijista on oikeasti kateellisia, kun joku on onnistunut muuttamaan elämäntapansa. Osalla varmaan on vaan äärettömän huono itsetunto ja haluu pönkittää omaa egoaan. Osalla on itsellään äärimmäisen paha olla ja yrittää saada sen tarttumaan myös muihin. Osa ehkä elää he***tillisissä veloissa, maksaa kallista autoa ja joutuu tinkimään kaikesta muusta. Itse olen velaton, sitäkin oli jaksaneet ihmiset myös pohtia!

Kiitos kuitenkin huolenpidosta ja mielenkiinnosta kaikille ;) Ps. Meillä oli tänäänkin pihvipäivä, kuten eilen! 

7 kommenttia:

 1. Teidän jakso oli ihan mahtava. Teillä on ihana perhe�� ja vitsi miten hyvin saitte muutettua elämäntapaanne.

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä surullista, että jotkut ihmiset pönkittävät omaa egoaan muita latistamalla.

  Huikean muutoksen ootte tehneet, hyvä te!

  isivuosi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Arvostelijoita, varsinkin niitä anonyymejä riittää aina.. Älä välitä moisista <3

  VastaaPoista
 4. Luin myös tuon AV-palstan ketjun teistä, ja sen myötä eksyin blogiisi. Täytyy sanoa, että todella ikävään sävyyn useimmat siellä palstalla kommentoivat ja ihanaa, että blogiasi luettuani ainakin minulle selvisi miten väärässä nuo kommentoijat ovat.

  Oikein valoisaa kevättä teidän perheelle! Olette aivan ihanan tuntuisia ihmisiä. Tsemppiä tulevaisuuteen ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 5. En ole katsonut jaksoa, mutta varmasti katson jos löytyy vielä kun palataan kotiin.

  Ihan pyllystä nuo kommentit. Sä olet ylemmällä noista, älä pahoita enää mieltäsi ja lue noita.

  VastaaPoista
 6. Tuolla pyörii muutenkin niin paljon mielenterveysongelmaisia ja muuten ilkeitä ihmisiä, etten antaisi paljon arvoa noille kommenteille. Joillakin se motiivi on ihan puhtaasti vaan tehdä toiselle paha mieli, koska itselläkin on. Heillä on todennäköisesti asiat ainakin jollain tasolla huonommin kuin teillä joten heitä ärsyttää katsoa hymyileviä ja onnellisia ihmisiä telkkarista. Pitää yrittää ns. väkisin keksiä jotain huonoa.

  Kaikkea hyvää teidän perheelle. :)

  VastaaPoista
 7. Aloitin kokkaamisen 17-v kiehuttamalla vettä, johon lisäsin pinaattia. Kiehuttelin ja odottelin, milloinka
  siitä tulee pinaattivelliä. No ei kait ilman maitoa ja suurusteita koskaan tullutkaan :D Nyt olen 45-v ja aikas hyvä jo tekemään sapuskoita. Mutta välillä silti menee perseelleen köksän keitokset. Seuraavan kerran sitten tietää, miten ei toimia.

  Ja noista kommenteista liittyen johonkin puistoiluun. Itsellä pojat 21-v ja nuorin 8-v. En ole kummankaan kanssa palloillut puistoissa. Syystä koska ällöttää ”hiekkalaatikkoreunaäipät”. Omassa pikku noitakattilassa kiehuvat maailman parhaat äitiyden tietäjät. Ja juu, hyvin on sosiaalisia pojat, vaikka olen ollut ihan vain kotosalla läsnä. Lötköttänyt lapsen kanssa lattialla saatavilla tekemättä mitään ihmeellistä. Ihastellut kohoavia legotorneja ja kertonut rakastavani. Ja isä on ollut se aktiivisempi, joka sitten kiikuttaa oven ulkopuolelle. Tsemppiä teidän perheelle! Porskutelkaa, taistelkaa ja nauttikaa <3

  VastaaPoista

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...