Äiti antaa sulle 2€, jos leikit tuon tytön kanssa

Tulipa sitten törmättyä otsikon mukaiseen asiaan. Leikkipuistossa eräs äiti lupasi lapsilleen kaksi euroa siitä, että he leikkisivät muidenkin kanssa. Oon järkyttynyt!


Meidän keskimmäinen lapsi on hyvin sosiaalinen tapaus. Leikkipuistossa hän aina hakee seuraa muista lapsista, eikä haittaa edes vaikka yhteistä kieltä ei löydy. Hiljattain Vanessa puistoili erään hieman pienemmän tytön kanssa joka oli ulkomaalainen, eivätkä keskustelleet mitään. Kaikki sujui ongelmitta ja leikkejä oli kiva seurata.

Eilen törmäsimme aivan toisenlaiseen kuvioon. Vanessa oli surkeana puistossa, sillä ei ollut kavereita leikkimässä. Hän itse sanoi "kohta tänne tulee kavereita". Ei mennyt kuin pieni hetki ja puistoon saapuikin muita lapsia. Meidän tyyppi oli ihan innoissaan ja yritti päästä heidän kanssa leikkimään. Toiset lapset vaan tuhahtelivat, juoksivat karkuun ja olivat ilkeitä. Vanessalle tuli sitten sanottua, että he eivät halua leikkiä hänen kanssaan ja siitä tuli tietenkin paha mieli.


Ei mennyt kuin pieni hetki ja toinen lapsista tuli selittämään "Äiti lupas meille kakseuroset jos me leikitään tän tytön kanssa". Oikeasti? He olivat suunnilleen samanikäisiä Vanessan kanssa ja saisivat rahaa jos leikkivät meidän lapsen kanssa. Lahjontaa, jotta lapsi leikkisi toisen lapsen kanssa.

Tilanne päättyi sitten niin, että meille tuli aika mennä syömään ja kaksi lasta ei saanut tienata kahta euroa meidän lapsen avulla. Lahjooko monikin oman lapsen leikkimään toisen lapsen kanssa? Oonko outo kun en vaan pysty ymmärtämään tätä asiaa? 

5 kommenttia:

 1. Huhhuh.. Käsittämätöntä. On meitä kyllä moneen junaan, ja osaa jää todellakin vielä asemallekin.

  VastaaPoista
 2. Saman olen huomannut puistoillessa, että osa lapsista on todella epäsosiaalisia eivätkä edes halua kohdata toisia lapsia. Esimerkkinä juuri, että oma lapsi haluaa hiekkalaatikolle ja muut juoksevat pois heti, kun joku "tuntematon" tulee.

  Enkä siis tarkoita, että kaikkien lasten kuuluisi olla sosiaalisia.

  VastaaPoista
 3. Outoa käytöstä äidiltä. Oma isompi poika on sosiaalinen ja saa leikkikavereita melkein paikassa kuin paikassa. Itse olin pienenä toista maata ja koitan lapsillekin opettaa että aina muut ei halua leikkiä kuin ns omien kavereiden kanssa ja sekin on ihan ok.

  VastaaPoista
 4. En minäkään halua mennä juttelemaan vieraiden ihmisten kanssa. Olen aikuinen. Jos olen kahvilassa, en mene istumaan vieraan ihmisen pöytään seurustelemaan eli leikkimään. Tai missä tahansa. Miksi lapsen olisi pakko mennä leikkimään vieraiden lasten kanssa?!!????! Haloo, ei mitään järkeä! "Lahjojaäiti" ainakin välitti teidän lapsista ja siitä, että he saisivat leikkikaverin. Ihme nillittäjä olet! Ensin ei ole kavereita yhyy ja sitten kun on kavereita niin yhyy! Kasva sinä kuule aikuiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman eri asioita vertailit keskenään. Yleensä lapset opetetaan leikkimään toisten lasten kanssa, mutta voi leikkiä yksinkin. Haukkuminen ja ilkeily ei ole kuitenkaan ok, vaan leikistä voi kieltäytyä nätisti. Eikä kaikkien kaveri tarvitse tietenkään olla, mutta käytöstavat pitäisi jokaisen osata :)

   Poista

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...