Vauvan kotiutumisvaatteet!


Vihdoin ja viimein sain valittua mitä haluan meidän pienelle pätkikselle pukea päälle kunhan hän suvaitsee poistua yksiöstään. Vielä pari viikkoa saisi pysyä masussa kasvattamassa itseään, mutta sen jälkeen minun puolesta saisi tulla jo päivänvaloon katsomaan vanhempia ja isosiskoa. Kävin lipaston laatikkoa kymmenen tai kaksikymmentä kertaa läpi, kunnes lopulta osasin valita mitä haluan pukea vauvalle kun pääsee sairaalasta kotiin. Kuvassa näkyvä tuttinauha on äitini ostama. Hän löysi sen muistaakseni Prahan matkalta. Lisäksi pitkähihainen body, housut ja sukat ovat aivan uusia hankintoja meidän pientä varten. Ohuet tumput ollaan saatu jo esikoisen vauva-aikana jostakin ja ne saavat kelvata myös vauvalle, lisäksi tuo ohut pipo on esikoisen ajoilta. Josefiina piti sitä sairaalassa ollessa päässään ja ajattelin, että vauva myös saa pitää samaa pipoa sairaalassa. Kotiutumiseen se kuitenkin on aivan liian ohut, joten silloin se löytää tiensä laukun pohjalle. Tietysti otan mukaan myös vauvalle tutin, jota saa opetella syömään mielellään ennen kotiutumista. Josefiinakin opetteli lähes heti syntymän jälkeen tutinsyömisen ja edelleen tutti on käytössä, varsinkin nukkuessa!


Ilmoista kun ei yhtään tiedä, onko kovin kylmä vai onko yllättävän lämmin ilma päädyin siihen ratkaisuun että otan villavaatekerroksen varalta esille ja pakkaan sen myös laukkuun. Parempi kuitenkin että vaatetta on liikaa kuin liian vähän, sillä eihän se olisi hyvä jos vastasyntynyt paleltuisi. Ajattelin että sairaalasta kotiutuessa pieni saa päällensä isosiskonsa vanhat villavaatteet. Äitini teki kuitenkin vauvalle oman "pätkis"-haalarin, joka varmasti tulee käyttöön mutta se on niin hirmu ison näköinen, että luulen alkuun hukkuvan siihen. Täytyy kokeilla sitten jossain vaiheessa, mutta ihan alkuun nämä hieman vanhemmat ja käytetymmät saavat kelvata. 


Toppavaatteina meillä on 56cm haalari ja esikoisen ajoilta äitiyspakkauksesta tulleet hanskat ja töppöset. Meiltä löytyy myös vaaleanpunaiset hanskat ja töppöset, mikäli tämä uusi tulokas on tyttö. Ne ovat siis tallessa esikoisen jäljiltä. Sininen pipo myös on Josefiinan vanha ja haalarin hupussa on pehmoista ja lämpöisen tuntuista karvaa. Eiköhän näillä mainitsemillani jutuilla pärjää. Lisäksi tietysti tarvitaan turvakaukalo, että voi tulla taxilla kotiin. Se onkin varastossa odottelemassa ja on sen verran reilun kokoinen, että jopa Josefiina mahtuu siihen edelleen. Menee siis vauvankin kanssa vuoden verran helposti ja ehkä pidempäänkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...