Herkulliset muffinit!

Molemmissa raskauksissa olen häärännyt keittiössä enemmän kun tarpeeks. Muffinit on sellanen juttu jossa ihan 100% varmasti onnistun. Aina teen perus taikinan, johon lisään sitten mielen mukaan: marjoja, suklaata tai vaikka vain mariannerouhetta. Tänään taas leivoin muffineita, mustikkaversiota. On ne aina vaan yhtä hyviä! Toissapäivänä tein viinimarjoilla, jotka tulikin jo syötyä kaikki.


Näihin herkkuihin tarvitset:
- 2 Kananmunaa
- 1,5dl sokeria
- 100g voita
- 3dl vehänjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
- 0,5dl maitoa 
+ mitä haluat sitten lisätä taikinaan


Ensin vatkaat munat ja sokerit vaahdoksi jonka jälkeen lisäät sulatetun rasvan. Itse teen laiskasti ja vähemmän tiskiä, joten sen jälkeen suoraan taikinan sekaan leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoitan tasaiseksi taikinaksi ja lopuksi vielä maito. Sen jälkeen sähkövatkain pois käytöstä ja sekaan lisuke, joka tässä tapauksessa oli marjat. Sekoita vielä hieman lusikalla, jonka jälkeen taikinan voi annostella muffinivuokiin. Uunin lämpötila 200astetta ja n.11min


Nää mustikkamuffinit ei näytä yhtä ruokahalua herättäviltä kun esimerkiks suklaamuffinit, mutta... ei se ulkonäkö, vaan se maku!
Tässä talossa tosin leipominen ei mene aina suunnitelmien mukaan. Tänään ihana pikkuneiti päätti hieman "auttaa" kun hetkeksi käänsin pään. Lopputuloksena varmaan puolet noista mustikoista oli lattialla ja tuolilla, harmi etten kerenny napata pikku tuholaisesta kuvaa, koska oli kiire siirtää pois sotkun luota. Siitähän tuli kauheat raivarit. Laitanpa tähän loppuun vielä mustikkavarkaasta kuvan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...