Salaa äidin lääkekaapilla. Onko lastenlääkkeet liian hyvänmakuisia?

Meillä oli edellisellä viikolla jotain kevätflunssapöpöä parilla lapsista, sekä itselläni myös pikaversiona ilman kuumetta. Ääni vaan hävis yhtäkkiä kokonaan ihan ensin meidän taaperolla ja kuume nous myös. Korona tuli heti seuraavana päivänä testattua ja negatiivinen oli. Enpä yllättynyt. Yskä kuitenkin tuntuu olevan melkosen sitkeää sorttia ainakin meidän taaperolla, mutta onneksi kuume ei tosiaan kestänyt pitkään.

Liian hyvänmakuista kuumelääkettä?
Tämä viimeisin sairastelu sai pohtimaan, että onko lasten kuumelääkkeet liian hyvänmakuisia? Itse en ole maistanut, että miltä esimerkiksi meidän kaapista löytyvä  lapsille suunnattu mansikanmakuinen Ibuxinin lääkesiirappi maistuu? Oletuksena ajattelen, että mansikalle mutta kai se lääkeaineen maku sieltä tulee myös melko vahvasti läpi. Meidän viisivuotiaan tytön mielestä kyseinen lääke maistui todella hyvälle ja totesi, että haluaa sitä lisää jokaisena päivänä. Itselleni tuli suurena yllätyksenä, että hän tykkäsi lääkkeestä koska olemme aina kipeänä taistelleet ylipäätään lääkkeen ottamisesta. Välillä lääkkeitä on oksenneltu ihan tarkoituksella ja välillä päristelty suusta pitkin keittiötä. Mutta nyt! Vihdoin ja viimein on siis olemassa lääke, joka hänen mielestä on hyvää ja auttaa parantumisessa.

Oma lapsuusmuisto nousi pintaan
Itse en ollut mikään maailman kiltein lapsi aina. Tietysti kaikki kielletty houkutteli ja yksi niistä oli lääkekaappi. Mitä kaikkea sieltä löytyykään? En toki ollut siinä vaiheessa enää aivan pikkutyttö, joten löytyi myös jonkinlaista ymmärrystä asioista. Äidilläni oli jotakin salmiakin makuista yskänlääkettä, jota harmikseni ei saanut lapset syödä kun hyvin vähän kerrallaan. En muista lääkkeen nimeä, enkä tiedä onko kyseistä valmistetta olemassa edes nykypäivänä apteekin hyllyssä. Muistan ainoastaan, että maku oli todella hyvä ja olisin voinut samalta istumalta vetästä aina paketillisen kerrallaan kuten karkkiakin. Tais sitä ainakin parisen kertaa tulla napsittua hieman salaa äidiltä ylimääräistä ja jopa täysin turhaan mutta kuitenkin tiedostaen, että kyseessä on lääke.

Lääkkeet tarpeeksi hyvään jemmaan!
Juuri tuon oman lapsuusmuistoni takia heräsin siihen todellisuuteen, että jos neiti on yhtään äitiinsä tullut niin vähän ajan päästä lääkkeet täytyy olla vieläkin paremmassa jemmassa. Olisiko lukollinen lääkekaappi parempi kun keittiön yläkaapit vai toimiiko sekään riittävän hyvin? Miten muut lapsiperheelliset säilyttävät lääkkeitä, jos taloudessa asuu lapsi jonka mielestä jokin lääke on niiin hyvänmakuista. Ei olisi kovin mukava ylläri huomata, että lääke on maistunut liiankin hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Äidin silmät kostuivat päiväkodin työntekijän antamasta kortista

Tänään oli tälle äidille hyvin vaikea aamu viedä tytöt päiväkotiin. Itku meinas päästä jo heti päiväkodin pihalla jutellessa meidän esikoise...