6kk Vanessa

Meidän pieni rakkaus on jo vähän päälle 6kk vanha! Mihin tämä aika oikein kuluu? En voi käsittää että mun vauva on jo niin iso. Ensimmäisiin synttäreihinkään ei ole enään pitkä aika - alle puoli vuotta! Mutta mennään nytten neuvolakuulumisiin.


Meidän Vanessalla oli tullut niukasti painoa kuukaudessa, pituutta oli kylläkin tullut parisen senttiä ja tyttö on jo 69cm pitkä. Taitaa olla äitiinsä tullut kun on pitkä typy. Vanessa on myös sairastanut elämänsä ensimmäisen vatsataudin ja flunssan sisältäen kuumeen.

Vanessa on erittäin aurinkoinen tyttö, hän hymyilee ja juttelee paljon.Vanessa myös ottaa hienosti kontaktia vieraisiinkin ihmisiin. Peruutusvaihde on myös löytynyt, eteenpäin ei vielä mennä. Sormiruokailua harjoitellaan ja toistaiseksi ollaankin maistettu mm kanaa ja kurkkua. Kuitenkin tytön pääasiallinen ravinto on edelleen rintamaito.


Istumista ja ryömimistä kovasti harjoitellaan, jonka lopputuloksena on hermojen menetys kun ei pääse eteenpäin vaikka kuinka yrittäisi. Lelut ei kiinnosta lähellekkään niin paljoa, kuin esimerkiksi johdot tai jokin muu kielletty asia. Seuraava neuvola onkin vasta 8kk ikäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulukuun 1: Esittelyssä 5v lapsen joululahjat. Miten olis vaikkapa raha ja merkkilaukut?

Moni miettii näin joulukuun ensimmäisenä päivänä, että mitähän ostaisi lapselle lahjaksi? Miten välttyä järkyttävältä lahjavuorelta ja useil...