Äitiyspakkaus vai raha?

Monet miettivät haluavatko raskausaikana ottaa pakkauksen vaiko rahan. Äitiyspakkauksessahan on hirmuisen paljon tarpeellisia asioita, mutta vastasyntyneelle siinä ei kovinkaan montaa juttua edes ole. Plus jos on valikoiva vaikka vaatteiden suhteen, saattaa ne pakkauksessa olevat jäädä helposti käyttämättäkin.


Esikoisen kohdalla en edes ajatellut että ottaisin rahana, vaan automaattisesti pakkauksena. Kuitenkin harvat asiat lopulta oikeasti tuli käyttöön. Kynsisakset, kylpymittari ja vauvan peitto olivat ainakin paljon meillä käytössä. Itseasiassa edellämainitsemani asiat löytyy edelleen kaapista. Pakkauksen vaatteista lähes kaikki jäi käyttämättä, koska esimerkiksi housut olivat omaan makuun liian leveitä ja näyttivät hassulta pienen päällä.

Toisen lapsen kohdalla otimme avustuksen rahana ja nyt myös kolmannen kohdalla raha oli automaattinen valinta. Kuitenkin äitiysavustus on sen 170€, jolla saa ostettua vauvalle tarpeellisia asioita. Ajattelin esitellä teille, että mitä ostin tuolla rahalla. Yksi ostoksistani ei ollut niin tarpeellinen tai ainakaan pakollinen... Mutta tulee käyttöön sekä ristiäisissä, että keväällä/kesällä ulkona vaunuissa.


Osan vauvanvaatteista olen ostanut kirppiksiltä ja osan uutena aleista. Normaalihinnalla en ole muistaakseni ostanut yhtäkään vauvanvaatetta, sillä tässä on ollut niin hyvin aikaa tehdä hankintoja ja odotella alennuksia. Lähes kaikki on jo hankittuna vauvaa varten. Vaatteet on pesty ja laitettu siististi lipastoon, vaippoja löytyy pari pakettia, täydelliset vaunut odottaa käyttäjäänsä. Pinnasänky taitaa olla ainoa asia, joka pitää laittaa vielä kuntoon (sivuvaunuksi).


Ostin äitiysavustusrahalla vauvalle muutamat housut, mustat toppatöppöset, viisi paria sukkia, muutamat harsot, pari sisämyssyä ja bodyja. Lisäksi käytin summasta 50€ parikan puputossuihin, jotka tosiaan saavat olla ristiäisissä, sekä sen jälkeen käytössä kodin ulkopuolella. Tämän kolmannen lapsen kohdalla ei olisi tarkoitus tehdä samaa virhettä kuin aiempien lasten syntyessä. Meillä on ollut aivan liikaa vaatteita, joista kaikkia ei ole edes ehditty pitämään. Nyt olen yrittänyt hankkia kohtuudella laadukasta ja ensimmäisten kuukausien vaatehankinnat onkin jo tehtynä. Luultavasti vasta huhti/toukokuussa joutuu ostamaan vauvalle isompaa vaatetta, joten tuleville lapsimessuille voikin sitten säästää ja tehdä tarpeellisia hankintoja sieltä.


Olisi mielenkiintoista tietää, että millä perustein ihmiset ovat valinneet ottavatko äitiyspakkauksen vai rahan? Onko pakkaus jäänyt joillain täysin turhaksi tai onko raha valintana jälkeenpäin kaduttanut? Itse olen ainakin tyytyväinen näihin omiin hankintoihin, joihin avustusrahan käytin. 

2 kommenttia:

  1. Mäkin aion ottaa huhtikuiselle rahana. Samat tuotteet kuin teillä, taisi meilläkin päästä ainoastaan pakkauksesta käyttöön ensimmäisen kohdalla.. Teetkö tarkempaa postausta hankinnoista, vaunuista ym?

    VastaaPoista

Vauvavuosi meni aivan silmänräpäyksessä ohi

Tämä postaus on omistettu rakkaudella yksivuotiaalleni! Tänään on sinulle suuri päivä. Vauvavuotesi on takanapäin ja täytät jo yhden ...