Kyllästynyt loppuraskauteen? Näillä keinoilla saat synnytyksen käyntiin!

Raskauden viimeiset viikot ovat meneillään ja vauva lasketaan jo täysiaikaiseksi. Vielä on hetki kuitenkin laskettuun aikaan ja saa nähdä mikä päivä hän haluaa lopulta lämpimästä yksiöstään poistua. Kiire ei ole, mutta pakko myöntää: kyllä meidän koko perhe jo hieman malttamattomana odottaa. Toivottavasti kuitenkin hän syntyisi tämän kuun puolella, eikä vasta lokakuussa.

Aina puhutaan vain kolmen ässän keinosta ja monesti loppuraskauden tuomiin haasteisiin ärsyyntyneille sanotaankin, että nyt vain ne kolme ässää käyttöön. Varmaan jokainen tietääkin mitkä ne ovat, mutta mikäli ei niin tässä tulee: siivous, sauna ja seksi. Mutta millä muilla keinoilla pystyy vaikuttamaan siihen, että pääsisi synnyttämään ja mitkä keinot mahdollisesti auttavat synnytyksen etenemistä?

Seksihän ei pelkästään ole ratkaiseva tekijä. Yhdyntä itsestään ei saa synnytystä käynnistymään, mutta miehien spermassa on prostaglandiini-nimistä hormonia, joka pehmentää ja kypsyttää kohdunsuuta. Lisäksi tietenkin naiset tuottavat nautintoa saadessaan oksitosiini-hormonia, joka vaikuttaa kohdun supisteluun. Erityisesti orgasmin aikana keho tuottaa tuota hormonia runsaasti. Oletko jo kuullut, että vibraattorin käyttäminen synnytyksissä on kuulemma lisääntynyt? Kuulostaa erikoiselta ajatukselta, mutta ilmeisesti tällöin synnytys usein etenee reippaampaa tahtia. 

Tiesitkö, että keho tuottaa oksitosiinia myös silloin jos käyt vaikkapa hieronnassa? On olemassa erityisesti raskaana oleville tarkoitettuja hierontoja, joista voi olla hyötyä synnytyksen käynnistymiseen. Lisäksi on tarjolla muun muassa vyöhyketerapeuttista hierontaa, jossa käsitellään kehon heijastepisteitä ja sitä kautta kypsytetään naisen kehoa synnytystä varten. Jos ei rakastelu kumppanin kanssa napostele, niin sitten voi mennä hierontaan. Toki voihan sitä molempiakin keinoja kokeilla vaikka useampaankin kertaan. Olisiko edes parempaa ajanvietettä?

Siivoamistakin on monenlaista. Jos laitat tiskit koneeseen tai pyyhit keittiön pöydän, niin tuskin saat synnytystä sillä keinolla alkamaan. Monesti siivoaminen kuitenkin on jonkinlaista fyysistä toimintaa. Saatat kyykkäillä, konttailla lattioilla tai kävellä edes-takas ympäri asuntoa. Nämä kaikki toiminnat saattavat edistää vauvan hakeutumista optimaaliseen asentoon kohdussa ja edistää synnytystä. Ei kuitenkaan kannata raivosiivota useampaa päivää putkeen vaikka supistuksia siivous aiheuttaisikin. Myös kaikenlainen muu liikunta edistää. Lähde vaikka reippaalle kävelylle tai tee kyykkyjä kotona. Muista kuitenkin, että tarvitset voimia myös tulevaa synnytystä varten joten älä tuhlaa kaikkea energiaa urheilusuorituksiin. Säästä voimia myös synnytystä varten! 

Sanotaan myös vadelmanlehtiteen auttavan synnytykseen ja sen kulkuun. Tässä kuitenkin on myös tärkeetä muistaa, että vadelmanlehtiteetä on monenlaista. Teen uskotaan vahvistavan kohtua ja supistuksia, mutta myös vaikuttavan synnytyksestä palautumiseen. Tämä ei siis itsessään vaikuta synnytyksen käynnistymiseen vaikka jotkut niin uskovatkin. Clipperin vadelmalehtiteessä on 50% hibiskusta mikä monesti voi vaikeuttaa verenvuodon hyytymisongelmia eli sitä ei suositella. Jos kuitenkin juot vadelmanlehtiteetä niin osta vaikka pelkkiä vadelmanlehtiä mitä haudutat tai varmista, että nauttimasi tee ei sisällä hibiskusta.

Todellisuudessahan synnytys käynnistyy silloin kun sitä vähiten odotat. Jos olet suunnitellut jotakin tärkeää menoa loppuviikoille, niin varmasti juuri silloin synnäri kutsuu. Näin kävi meidän toisen lapsen kohdalla ja suunniteltu ravintolareissu vaihtuikin synnytyssairaalaksi. Mahdollisimman rennosti vain, ei vielä yksikään vauva ole ikuisesti kohtuun jäänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...