Omaishoitaja täällä hei!

Kuten olen useampaan kertaan kertonut teille, meillä asuu erityislapsi. Lapsi joka tarvitsee apua lähes kaikissa arjen toiminnoissa. Lapsi joka tuo elämään paljon iloa ja rakkautta, mutta myös vaikeita hetkiä ja haasteita. 


Hiljattain meillä kävi kaksi sosiaalityöntekijää vammaispalvelujen puolelta kartoittamassa tilannetta. Juteltiin esikoisesta ja äkkiä kaksi tuntia oli vierähtänyt.
Heillä oli mukanaan kyselylomake, jonka mukaan pisteytettiin onko oikeutettu omaishoidontukeen. Pisteitä tarvitsi vähintään 20 ja meidän esikoisen kohdalla niitä tuli 27. Kysymyksinä oli esimerkiksi: Tarvitseeko lapsi apua syömisessä, pukemisessa tai peseytymisessä.

Meidän kohdalla tilanne ei omaishoitajuuden myötä nyt muutu oikeastaan mitenkään, tietynlaisia etuuksia on mahdollista saada ja kaksi vapaapäivää kuukaudessa, välillä on hyvä hengähtää. Virallisesti kuitenkin olen lapseni omaishoitaja.

Tulin nyt vaan pikaisesti kertomaan mitä on tapahtunut. Esikoisella alkoi pidennetty oppivelvollisuus, joten ensimmäinen eskarivuosi on nyt edessäpäin. Jännää! Kirjoittelen myöhemmin teille aiheeseen liittyen. Mukavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Omaishoitaja täällä hei!

Kuten olen useampaan kertaan kertonut teille, meillä asuu erityislapsi. Lapsi joka tarvitsee apua lähes kaikissa arjen toiminnoissa. Lapsi ...