Taapero sai päiväkotipaikan ja itse jään samoihin aikoihin äitiyslomalle

Alkuvuodesta laitoin meidän taaperolle päiväkotihakemuksen vetämään. Osittain tämä oli täysin taktikoitu peliliike, sillä sisarusperjaatteella pääsee helpommin samaan taloon, jossa meidän tytökin ovat olleet. Vuoden päästä syksyllä myös meidän pienempi tyttö aloittaa koulun ja tällöin ei enää välttämättä saisi kodin läheltä olevasta päiväkodista paikkaa pojalle yhtä helposti.

Toinen lapsi aloitti hoidon vasta 3v 8kk ikäisenä
Toisen lapsen kohdalla olin hakenut päiväkotipaikkaa tammikuusta alkaen kun hän täytti joulukuussa 3. Tällöin jäimme ilman paikkaa, sillä juuri tietyssä päiväkodissa ei ollut tilaa. Pidin siis toista lasta aikanaan 3v 8kk asti kotihoidossa, sillä en halunnut kiikuttaa kahteen eri päiväkotiin lapsia. Olisi mennyt ihan liian paljon aikaa ja pakottavaa tarvetta päiväkotipaikalle kuitenkaan ei ollut. Ainoastaan tytön oma halu päiväkotiin oli tuolloin suuri ja välillä itkettiin, että miksi ei pääse siskon kanssa hoitoon. 
Syksyisin on vapaita paikkoja huomattavasti enemmän, joten mahdollisuudet päästä haluamaansa päiväkotiin on isot. Etenkin, jos kyseisessä talossa on jo ennestään omia lapsia. Tällä kertaa ajattelin olla viisaampi ja varmistaa, että saadaan paikka juuri kyseisestä päiväkodista ja elokuussa meidän minimies aloittaa päiväkotiuransa. Tuolloin hän on 2,5v ikäinen. 

Kolme vuotiaan on parempi olla jo päiväkodissa 
Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kun lapsi täyttää kolme niin sen jälkeen hyvin nopeasti olis parempi päästä päiväkotiin. Ei yksikään vanhempi pysty toteuttamaan täsmälleen samanlaisia asioita mitä varhaiskasvatuksessa pystytään. Tietenkin monia samoja juttuja pystyy kotioloissakin tekemään, mutta ei lähellekkään kaikkea. Lisäksi olen sitä mieltä, että on hyvä saada jo melko pienenä kaverisuhteita kodin ja sukulaisten ulkopuoleltakin. 
Meidän poika on ollut koko pienen ikänsä äärimmäisen vilkas ja menevä. Mutta kuitenkin vieraat ihmiset ja vieras ympäristö saavat hänet usein menemään tavallaan "lukkoon", jolloin hän liimautuu minuun kiinni. Varmasti päiväkodin aloittaminen on pelkästään hyvä muutos ja jospa se auttaisi myös hieman äitiriippuvuuden katkaisuun. Ei ne muut ihmiset nyt niin kamalan pelottavia sentään ole. 

Vauvan kanssa kaksin kotona 
Elokuussa taapero aloittaa hoidon, eskarilainen eskarin ja esikoinen koulun. Isoja asioita arkeen ja uuden aikataulun sovittamista sopivaksi. Itse jään kotiin kasvattelemaan masua, kirjoittelemaan blogia ja odottamaan meidän syysvauvan syntymää. Pääsen nauttimaan eri tavalla loppuraskaudesta ja netflixistä, sekä sitten meidän viimeisen pienen vauva-ajasta. Nauttimaan vain vauvasta ilman ympärillä olevaa jatkuvaa härdelliä ja sitten iltapäivät, illat ja viikonloput pystytään olemaan koko perheen kesken tehden kivoja juttuja. 
Yövalvomiset tulevat taas lisääntymään entisestään, mutta päivisin on sitten edes mahdollisuus nukkua vauvan kanssa jotta jaksaa. Nyt raskausaikanakin on ollut äärimmäisen tärkeää, että meidän taapero suostuu edes välillä päikkäreille ja saan itse myös nukuttua silloin. Monilapsisessa perheessä, jossa on vielä yksi erityislapsi on elämä kuitenkin melko tapahtumarikasta, sekä vilkasta ja ikinä ei voi tietää mitä seuraavassa tilanteessa tapahtuu. 

Mielipiteitä voi olla monia sen suhteen, että äiti makaa kotona ja lapsi on silti hoidossa.. mutta tämä on varmasti meidän perheelle juuri parhain ratkaisu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...