Meidän yhdistelmävaunut

Esikoiselle ostettiin 2014 alkuvuodesta Ora Taiga merkkiset vaunut. Haluttiin neutraalia värimaailmaa, sillä ei silloinkaan tiedetty kumpiko meille on tulossa, tyttö vai poika. Haluankin kertoa hieman näistä vaunuista. Aktiivista käyttöä takanapäin 2014 toukokuusta asti, joten onhan nämä vaunut tulleet jo tutuksi. Yhtään ainutta kertaa ei olla kasaan niitä laitettu, joten en edes tiedä kuinka se tapahtuu, mutta muuten vaunuista on tullut paljon erilaisia ajatuksia itselleni.


Vaunuista löytyy kuulalaakeroidut ilmakumipyörät, joiden täyttäminen meinaa aina välillä unohtua. Umpikumiset olisivat siitä syystä paremmat meidän käytössä, sillä mulla on niin huono muisti että aina jossain vaiheessa totean "ainiin, vaunujen renkaat on lähes tyhjät". Isojen pyörien ansiosta vaunut kulkevat näppärästi eteenpäin hiekkateillä, maastossa ja asfaltilla. Kääntyviä etupyöriä ei ole, joten shoppailukäytössä välillä hieman raskasta, kun vaunut eivät käänny kaikkein pienimmässä tilassa. Isot pyörät olivatkin meidän vaatimus silloin kun esikoiselle vaunuja ostettiin, ei haluttu ostaa erikseen kesäksi ja talveksi, joten päädyttiin isopyöräiseen ratkaisuun ja tietenkin täysin selvää oli myös, että vaunut ovat yhdistelmävaunut. 
Runko on terästä ja väriltään musta. Vaunut ovat tukevat ja jousitusta ei ole liian paljon, vähäsen kuitenkin. Heittoaisasta iso plussa! On todella kätevää, että vauva-aikana ja usein edelleen lapsen saa kasvot työntäjään päin. Kuitenkin isompi lapsi haluaa välillä katsella myös maisemia, eikä vain äidin tylsää naamaa, joten suunnan saa helposti vaihdettua. Vaunuista löytyy molemmin puolin jarru, eli oli työntöaisa kummalla puolella tahansa niin on jarru kätevä laittaa päälle kun tarve tulee. Vaunujen tavarakorin tilavuudesta voisin vähän valittaa, maksimipainoraja siinä olisi oikeasti 5kg. Usein on ollut tavaraa enemmän, sillä en mä jaksa kaikkea kantaa. Varsinkin shoppaillessa tulee ängettyä kaikki ostokset vaunujen alakoriin ja hetkessä se onkin täynnä. Omasta mielestäni sinne on myös hankala laittaa tavaroita, mutta toisaalta... Eihän vaunuja tavarankuljetukseen olekkaan suunniteltu.


Vaunuistamme löytyy myös 5-pistevaljaat, joilla saa hyvin köytettyä lapsen kiinni vaunuihin, ettei pääse kiipeämään pois. Valjaissa on myös pehmusteet, ettei ne tunnu niin inhottavilta. Selkänojan saa säädettyä kolmeen eri asentoon, makuulteen, puoli-istuvaan ja täysin istuvaan, lisäksi jalkatuki on myös säädettävissä. Vaunuista löytyy säädettävä ja irroitettavs turvakaari, joka antaa lisäsuojaa mutta ison lapsen kanssa sitä ei välttämättä edes tarvitse käyttää. Hyönteissuoja kulkee myös aina mukana, sillä se on kuomussa kiinni ja saa aina kun ei tarvitse piiloon vetoketjulliseen taskuun. Vaunujen takuu myös on 2-vuotta, eli sitä on edelleen jäljellä.


Meillä kyseiset vaunut ovat toimineet hyvin, lyhyillä ja pitkillä reissuilla. Vaunut ovat käyneet useita kertoja Vantaalla ja niillä on rullattu myös eteenpäin sadat kauppareissut. Miinusta annan tosin painosta, onhan ne hieman raskaat nostella. Mutta onneksi ei usein tarvitse nostaa vaunuja. Vaikka vaunuista löytyykin painoa, ovat ne silti omasta mielestäni kevyet työntää eteenpäin ja sehän on pääasia! Myös vaunuissa on todella suojaava kuomu, jonka saa vedettyä ihan eteen asti ja lapsen tavallaan piiloon sinne. Kuitenkaan emme ole niin tehnyt, sillä luulen että siellä ei olisi kovin mukava olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jengi kitisee ku raha ei riitä ja sitä pitäs saada lisää

Rahapuu ois kätevä keksintö. Jokainen vois ostaa halvalla semmosen ja sit vaan setelit tipahtelis sieltä kuten syksyllä lehdet puista. Eikä ...