Mitä maksullisia palveluja kannattaa käyttää ja mitkä ovat turhakkeita?

Olen tovin pohtinut, että mitkä palvelut ovat sellaisia hyödyllisiä ja arkea helpottavia näin lapsiperheessä. Mistä ei voi tinkiä ja mitkä ovat täysin ylimääräistä rahanmenoa. Ajattelinkin kirjoittaa siis maksullisista palveluista, joita meidän perhe käyttää ja joista en ole valmis tinkimään. Nykypäivänä on todella paljon valinnanvaraa ja monenlaisista palveluista jokainen voi napata omaan elämäntilanteeseen ne parhaiten sopivimmat. Jos kokee pärjäävänsä ilman, niin sekin on ihan okei. Jokainen tyylillään!

Suoratoistopalvelut tai siivouspalvelut?
Suoratoistopalvelut, ah! Mun pahe ja elämän kätevin keksintö. Parasta on katsoa hyviä sarjoja silloin kun lapset nukkuvat tai on muuten omaa aikaa. Lähes jokaisena iltana miehen kanssa käynnistetään netflix, josta katsotaan yhteisiä sarjoja. Lähes ainoa tv-ohjelma jota katson säännöllisesti on salkkarit, joten voin kertoa netflixin olevan kovassa käytössä. Lisäksi meillä on satunnaisesti ollut esimerkiksi Viaplay, Cmore ja Ruutu+. Kuitenkin Netflix on vienyt selkeästi voiton. Meillä on tästä se versio, että voi katsoa useammalla laitteella samaan aikaan. Välillä on tilanteita että 5,5v tyttö katsoo huoneessaan omia lastenohjelmia ja itse katson olkkarissa lapsille sopimatonta sarjaa. Toimiva ratkaisu. Lisäksi meillä on musiikin kuuntelua varten Spotify. Tästä olemme välillä luopuneet mutta hyvin nopeasti on huomattu, että tarvitsemme kyllä Spotifyta. Usein autossa kuunnellaan mieluista musaa ja sitten kotona telkkarin soundbarin kautta. Ilman musiikkia ei vois elää.  

Siivouspalvelut olisi ihan kivoja, mutta en ole valmis pulittamaan niistä sitä summaa jonka kustantavat. Tyydyn siis siivoilemaan itse vaikka aina ei jaksaisikaan. Toisille siivouspalvelut ovat arjessa todella tärkeitä ja onhan se tietenkin aina kiva tulla siistiin kotiin ilman, että tiskivuori odottaa keittiössä tai pölypallerot olkkarin kulmassa. 

Noutoruoka, kauppakassipalvelut, lastenhoitopalvelu?
Jokainen varmasti joskus sortuu syömään noutoruokaa ja onhan se ihan mielettömän helppoa käydä syömässä toisaalla tai hakemassa ruuat vaikka kesäpäivänä biitsille. Mikään ei ole helpompaa kun napata valmista ruokaa mukaan, jolloin ei tarvitse itse kokata. Aikanaan me syötiin ihan liikaa toisten kokkaamaa ruokaa, josta tietenkin maksettiin myös kuukausittain reilusti. Taloudellisesti ei ole koskaan järkeä hakea noutoruokaa tai syödä ravintolassa, mutta omalle mielenterveydelle ja energiatasoille se voi olla hyvinkin tärkeää välillä. 

Kauppakassipalvelut koen tämänhetkisessä elämäntilanteessa turhiksi. Yhden lapsen kanssa kotona ollessa on todella helppoa käydä kaupassa ja ostaa kerralla isot ruokaostokset. Toki vielä helpompaa olisi jos ne tulisivat kotiovelle toimitettuna mutta itse olen sen verran pihi tälläisten asioiden suhteen, että en suostu maksamaan sellaisesta. Samalla summalla ajaa aika monta kertaa ruokaostoksille ja takaisin kotiin. Lisäksi tykkään fiilistellä kaupassa uusia juttuja ja pohtia, että mitähän uudenlaisia ruokia voitaisiin kokeilla. 

Maksullisia lastenhoitopalveluita en ole koskaan ottanut. Eikun, itsesiassa nyt meinasin valehdella! Jos tähän kategoriaan lasketaan se, että on antanut sisarukselle vaikka 10€ lyhyestä lapsenhoidosta palkkiota. En ole kokenut tarpeelliseksi palkata lapsenvahtia saadakseni omaa aikaa tai päästäkseni johonkin. Mies on mahdollistanut pakolliset menot ja välillä ne vähemmän pakollisetkin. Lisäksi välillä ollaan saatu kaikki lapset hoitoon johonkin, että olemme saaneet olla kahdestaan. Yhteistä aikaa on rajallisesti, mutta en usko kenelläkään pariskunnalla olevan reilusti yhteistä aikaa jos taloudessa on monta alle kouluikäistä lasta. 

Yksityiset terveyteen liittyvät palvelut, kampaamo ja muut kauneuspalvelut?
Kampaamokäynteihin minulla ei mene rahaa. Lähipiirissä on osaava ihminen, joka aina tarvittaessa leikkaa mun hiukset ja päänahka ei edes enää kestäisi jatkuvaa värjäilyä. Värjäsin ensimmäisen kerran vajaa 7v ikäisenä hiukset ja teininä jatkuvasti milloin tummaksi ja milloin vaaleeksi. Siitä jäi oma jälkensä ja tosiaan keho ei kestäis enää. Vajaa 17v vanhana aloin kasvattamaan omaa väriä takaisin ja se on saanut nyt vuosikaudet olla. Eli sanoisin tähän, että jos lähipiirissä on osaava ihminen niin on aika turhaa käyttää kampaamon palveluja.
Kauneuspalvelut jokainen määrittäköön itse. Onko se sitten kasvohoito, jalkahoito, sokerointi tai rakennekynnet. Hemmottelua. Nämä koen melko turhiksi. Toisille tärkeitä, mutta itselleni ei ollenkaan pakollisia. 

Hammaslääkäri ja muut terveyteen liittyvät palvelut ovat tärkeitä. Se, että käykö kalliisti yksityisellä vai jonottaako pidempään kunnalliselle on jokaisen oma valinta ja näkyy siellä omassa kukkarossa. Itse en ole monesti käynyt yksityisellä. Ainoastaan tässä ja edellisessä raskaudessa olen käynyt yksityisellä varhaisultrassa oman mielenrauhan vuoksi. Kaikki muut terveyteeni liittyvät asiat, kuten suuhygienistillä käymisen olen hoitanut kunnallisella puolella edulliseen hintaan. Miksi maksaisin satoja euroja kun samat toimenpiteet saan halvemmallakin, jos malttaa odottaa. Terveydestä kuitenkin on hyvä huolehtia ja siksi olen ottanut itseäni aikaisemmin niskasta kiinni pelkäämäni hammashuollon suhteen. 

Autolle: rengashotelli, huolenpitosopimus tai pesulapalvelut?
Mun on pakko myöntää, että näin naisena kun en ymmärrä autoista tai niiden korjaamisesta mitään on äärimmäisen helppoa ulkoistaa kaikki ammattilaisille. Kun on kaikki palvelut kunnossa, ei tarvitse huolehtia itse oikeastaan mistään muusta kun turvallisesta ajamisesta ja siitä, että on tuulilasinpesunestettä. Jos autoon tulee jokin vika, niin huolenpitosopimuksen voimassaoloaikana ei tarvitse maksaa isoja korjauskuluja yllättäen ja säännölliset vuosihuollotkin lukeutuvat sopimukseen. Kuukausittain melko pieni summa siitä, että voi aika huoletta käyttää autoa.
Tällä hetkellä meillä on ulkoistettu myös kaikki auton pesemiset, vahaukset ja renkaiden vaihdot. Kyllä niihinkin vuositasolla jonkin verran euroja uppoaa, mutta pakko sanoa niiden olevan jokaisen euron arvoisia palveluja. Sekä eri firmojen välillä on huomattavia erojakin! Huoltoasemien koneellisista pesuista meidän auto pysyy tosin kaukana, sillä monet on saanut aika hurjia jälkiä maalipintaan ynnämuuta mukavaa ylläriä niistä. 
Mies toki osais vaihtaa renkaat autoon, mutta onhan se nyt ihan mielettömän paljon helpompaa vain ajaa auto johonkin ja ammattilaiset hoitavat homman ripeästi. Kun taloudessa on pian neljä pientä lasta, työssäkäyvä mies ja itse olen bloggaava kotiäiti, niin en ole valmis tinkimään perheen yhteisestä ajasta tälläisten asioiden suhteen kun on olemassa myös vaihtoehtoja. 

Olisi kiinnostavaa tietää, että mitkä on ne ehdottomasti tärkeimmät maksulliset palvelut joita muut hyödyntävät. Kokeeko joku suoratoistopalvelut täysin turhina tai onko vaikka julkinen liikenne tärkein palvelu, josta on valmis maksamaan?

1 kommentti:

  1. Maksan Deezer Premiumista 7,49 kk vuositilauksella. Pian alkaa ilmainen Hifi-jakso kyseisessä palvelussa (erikoisetu) eli jatkossa en maksa suoratoistopalveluista lainkaan. Deezer Hifi maksaa normaalisti 15 euroa. YouTubea katson ilmaisena versiona ilman mainoksia AdGuard selaimessa. Leffoja ei ole aikaa tai halua katsoa tuntikaupalla, joten Netflixiä en tilaa.

    VastaaPoista

Voiko toiselle antaa kierrätyslahjan vai ei?

Minkälaisia ajatuksia herättää jos puhutaan, että on saanut kierrätetyn lahjan tai antanut jotain itselle tarpeetonta jollekin toiselle lahj...